Ilmiö

Vuoden Designteko 2021 -palkinnon voittaja on Kempower Oy

Kempower Oy suunnittelee ja valmistaa sähköautojen latauslaitteita. Lahtelaisen sähköautojen pikalatauslaitteisiin ja -teknologiaan erikoistuneen Kempower Oy:n taustalla on Kemppi Group -konserni, maailmanlaajuisesta Kemppi-hitsauskonebrändistä tunnettu, jo vuodesta 1949 toiminut yhtiö. Kemppi Group konsernin tytäryhtiö Kempower perustettiin syksyllä 2017 itsenäisenä yrityksenä, joka keskittyy 100% sähköautojen lataamiseen.

Vuoden Designteko 2020 -palkinnon voittaja on Piiroinen Oy

Perheyritys Piiroinen on luonut 70 vuoden ajan skandinaavisen tyylikkäitä ja laadukkaita kalusteita julkisiin tiloihin ympäri maailman. Suomessa Piiroinen on vastannut muun muassa Helsingin Olympiastadionin katsomoiden uusista kalusteista.

Ompeluseurassa kehittyvät uudistuva työelämä ja johtajuus

Patruunoiden johtamat yhtiöt, joissa suuret päätökset tehdään saunan lauteilla ja työntekijät pysyvät positioissaan vuosikymmeniä, ovat menneisyyttä. Samaan aikaan nykyaikaiset verkostot muokkaavat työelämää pysyvästi. Suomalaisten naisten online-verkoston, Ompeluseuran, perustajat Milla Halme ja Maria Teikari avaavat ilmiötä.

Voiko perinteinen yritys toimia kuin startup?

Startupit hallitsevat julkista keskustelua – pienestä koostaan huolimatta. Ei ihme, sillä ne ovat ravistelleet yritysmaailmaa perin pohjin. Mutta miksi startupit menestyvät juuri nyt ja mitä perinteisemmät yritykset voivat oppia startupeilta? Keskustelimme aiheesta OPn Business designer Ulla Jonesin kanssa.

Tähyätkö uusille markkinoille? Tässä menestyneiden suomalaisyritysten vinkit ulkomaille laajentamiseen

Oletko laajentamassa toimintaasi ulkomaille? Päätimme kysyä vinkkejä uusien alueiden valloittamiseen menestyneiltä suomalaisilta yrityksiltä, jotka ovat laajentaneet toimintansa ulkomaille eri tavoin. Johtavan kyberturvallisuusyhtiö F-Securen HR-johtaja Mari Heusala, kommunikaatioapuvälineitä valmistavan Quhan Marketing Director Petri Latva-Rasku ja tapahtumatekniikan johtavan asiantuntijan Bright Finlandin Head of Sales Juho Hiidenmaa jakoivat parhaat oivalluksensa kanssamme.

Kuka johtaa etätyöläistä?

Joillekin pomoille ja yrityksille etätyö on edelleen kirosana: etäpäivä nähdään tapana karkailla esimiehen valvovan silmän alta kotiin laiskottelemaan. Toisaalta monissa organisaatioissa se on arkinen asia, joka helpottaa työntekijän arkea, luo joustavaa työkulttuuria ja mahdollistaa töiden tekemisen, vaikka työpaikka fyysisesti sijaitsisi eri paikkakunnalla. Lue, miksi MPY Palveluiden markkinointi- ja viestintäjohtaja Mari Tuovinen kannustaa yrityksiä antamaan etätyöskentelymahdollisuuksia!

Yritys, avaa ovi nuorelle työelämään

Muistatko oman ensimmäisen työpaikkasi? Monelle 80-luvulla syntyneelle se oli paperipinojen silppuamista tai kahvinkeittoa vanhemman työpaikalla. Ensimmäisen kaupasta, tavaratalosta tai huvipuistosta saadun työpaikan arvo on suunnaton, mutta monelle nuorelle ensimmäisen paikan löytäminen voi olla haastavaa. Unilever päätti lähteä muuttamaan tilannetta.

Johtajuus ja prosessit muuttuvat nopeasti – ylhäältä johdetusta yksiköstä kohti itseohjautuvia tiimejä

Suomalaiset ovat demokraattisia työntekijöitä: tutkimus paljastaa, että suomalaisten mielestä yhteistyö on parhaimmillaan, kun hierarkia on matala. Suomalaiseen johtajuuteen myös liittyy mielenkiintoisia näkemyseroja – johtajat antavat paljon työntekijöitä suopeampia arvioita, kun kysytään yhteistyön sujuvuudesta johdon ja työntekijöiden välillä. Tulevaisuudessa johtajilta vaaditaan yhteistyön kehittämiseksi itseohjautuvien tiimien muodostamista sekä työntekijöiden osallistamista kehitystyöhön. Tulokset selviävät Suomalaisen Työn Liiton Made by Finland -tutkimuksesta.

Torju uupumus – työnohjaajan vinkit töissä jaksamiseen

Tehostamisen ja muutoksen ollessa päivän sanoja työelämässä, uupumus koskettaa monia. Onneksi samaan aikaan suomalaisessa julkisessa keskustelussa työssä jaksamisesta puhutaan enemmän kuin koskaan. Puheenaiheeksi nousemisen myötä uupumukseen liittyvä häpeä on vuosien aikana hälvennyt. Mutta mistä töissä uupumisen tunnistaa ja mitä asialle voi tehdä? Sosiaalipsykologian dosentti, opettaja ja kokenut valmentaja ja työnohjaaja Maaret Wager kertoo.

Kolme syytä, miksi Suomessa on hyvä tehdä töitä

Monien unelmissa siintää työpaikka ulkomailla. Varsinkin nuorien aikuisten kaukohaaveet eivät tunnu muuttuneen satojen vuosien aikana, vain maat ovat. Siinä missä ennen haavepaikkoina saattoi olla Pohjois-Amerikka tai Ruotsi, nykyään esimerkiksi Thaimaa tai Intia saattavat houkutella nuoria työntekijöitä. Miksi Suomeen kuitenkin kannattaisi jäädä töihin? IT-palvelufirma Vincit Oy:n toimitusjohtaja Tomi Pienimäen mielestä suomalaisessa työelämässä on tiettyjä todella harvinaislaatuisia ja loistavia piirteitä.