Oy Leinolat Ab osti Bobi.com Oy:n osake-enemmistön – pitkäaikainen yhteistyö vahvistuu entisestään

Yli 30 vuotta Bobi-postilaatikoiden valmistuksesta vastannut Oy Leinolat Ab osti Bobi.comin osake-enemmistön. Uusi pääosakas jatkaa perustajien viitoittamalla tiellä vahvan tuotebrändin kehittämisessä. Bobi-postilaatikoilla on suomalaisesta valmistuksesta ja työstä kertova Avainlippu-merkki.

Vaasalaisten yritysten pitkä yhteistyö vahvistuu entisestään, kun vähemmistöosakkaasta tuli Bobi.comin pääosakas 31.8.2022. Oy Leinolat Ab osti 80 % Bobi.comin osakepääomasta yrityksen perustajilta Lasse ja Martti Lehtimäeltä (Lehtimäki Holding Oy). Kaupan jälkeen Oy Leinolat Ab omistaa 90 % Bobi.comista ja Lehtimäki Holding 10 %.

– Oy Leinolat Ab on ollut pääkumppanimme Bobien valmistuksessa vuodesta 1991, jolloin Bobien tarina alkoi. Yritys on samalla ollut vuosikymmenien ajan vähemmistöosakas (10 %). Luotamme täysin siihen, että tämä liiketoimi takaa Bobille parhaat mahdollisuudet menestyä nyt ja tulevaisuudessa, Lasse Lehtimäki kertoo.

Lars-Erik Schöring, Oy Leinolat Ab:n toimitusjohtaja, kertoo että Bobi.comin osake-enemmistön hankinta on täysin linjassa yrityksen strategian kanssa.

– Bobi.com tulee osaltaan monipuolistamaan ja vahvistamaan Oy Leinolat Ab:n tuotekantaa vahvalla tuotebrändillä ja huomattavalla myyntiosuudellaan, josta suurin osa tulee viennistä.

Vaasassa valmistettavat Bobi-postilaatikot ovat paikallinen ja kansainvälinen tuote. Vaasasta Bobeja myydään aina Eurooppaan ja Japaniin asti. Lehtimäen mukaan paikallisuus on Bobi.comille suuri ylpeyden aihe. Yrityskauppa on erityisen onnistunut, koska Bobin uusi koti löytyi pitkäaikaiselta valmistuskumppanilta.

– Vaasalaisten yhteistyökumppaneiden avulla Bobien suunnittelu, valmistus ja kuljettaminen ovat sujuneet saumattomasti vuosikymmeniä ja toivomme yhteistöiden jatkuvan edelleen yhtä mutkattomana, Lehtimäki sanoo.

Yrityskauppa ei aiheuta muutoksia Bobi.comin organisaatioon. Yrityksen toimitusjohtajana jatkaa Lasse Lehtimäki ja Riitta Koivisto toimii edelleen myynti- ja vientisihteerinä.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Lasse Lehtimäki
Toimitusjohtaja Bobi.com Oy
Puh. +358 400 343656
lasse@bobi.com

Lars-Erik Schöring
Toimitusjohtaja Oy Leinolat Ab
Puh. +358 10 289 6803
lars-erik.schoring@leinolat.com