Viltin pitkä tie suunnittelupöydältä suomalaisille vauvaperheille

Liettualaisen Barker Textilesin yhteydenotto loppuvuodesta 2020 käynnisti pitkän prosessin, jonka tuloksena kaikilla suomalaisilla vauvaperheillä on mahdollisuus nauttia laadukkaasta viltistä, joka toimitetaan heille KELAn äitiyspakkauksessa. Suomalaisomisteisen tekstiilitehtaan Barker Textilesin ja Pohjoismaiden suurimman tekstiilisuunnitteluagentuurin Patternsfrom Agencyn ensimmäinen yhteistyö oli menestyksekäs.

– Asiakkaan tehtävänanto oli yksinkertainen, taiteelliset ja tekniset ehdot selkeät ja aikataulu tiukka KELAn kilpailutuksen vuoksi. Äitiyspakkauksen konseptia ei onneksi tarvinnut selittää sen kummemmin suunnittelijoille – niin ikoninen se täällä meillä on, muistelee Jenni Moberg joulukuuta 2020.

Ehdotuksista valikoitui hyvin nopeasti suunnittelija Ammi Lahtisen Päikkärit-kuosi.

– Olin vuosia aiemmin merkinnyt muistikirjaani idean nukkuvasta karhusta ja sen kavereista. Työstin idean valmiiksi kuosiksi. Oli hienoa kuulla asiakkaan pitävän kuosin tunnelmasta ja grafiikasta, ja valitsevan sen kilpailutukseen, kertoo Ammi Lahtinen.

Samaan aikaan Liettuassa pohdittiin teknistä toteutusta, sillä Covid-19 oli sotkenut pahasti myös tekstiilialan toimitusketjuja. Palat saatiin kuitenkin loksahtamaan paikoilleen.

Viltti oli edellisenä vuonna pudotettu pois äitiyspakkauksesta, joten sen mukaanottaminen pakettiin oli epävarmaa. KELAn pitkällisten testien ja pisteytysten jälkeen viltti todettiin kuitenkin erittäin laadukkaaksi, helppohoitoiseksi ja vauvalle turvalliseksi, joten viltti teki paluun äitiyspakkaukseen vuonna 2022. Äitiyspakkauksia jaetaan vuodessa noin 32 000 kappaletta.

– Osaavalla suunnittelulla ja hyvällä tekstiiliosaamisella saadaan aikaan huikean hienoja tuotteita, toteaa Heikki Pulsa Barker Textilesista.

Lisätietoja:
JENNI MOBERG
toimitusjohtaja
p. 044 300 9889
jenni@patternsfrom.fi

AMMI LAHTINEN
tekstiilisuunnittelija
p. 0400 593 686
ammi@ihanammin.fi

Patternsfrom Agency on lyhyessä ajassa kasvanut Pohjoismaiden suurimmaksi tekstiili- ja pintasuunnitteluagentuuriksi, jonka liikevaihdosta noin 98prosenttia tulee kansainvälisiltä markkinoilta, lähinnä Japanista ja Kiinasta. Agentuuri edustaa yhdeksää suomalaista suunnittelijaa, joiden kuoseja ja pintasuunnittelupalveluja se välittää erilaisiin käyttötarkoituksiin kodintekstiilien lisäksi myös esimerkiksi tapetteihin sekä pientuotteisiin.Suunnittelupalveluille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton hallinnoima Design from Finland -merkki sekä tavaramerkkisuoja Eurooppaan, Japaniin ja Kiinaan. Luovan Talouden Agentit ja Managerit AGMA ry:n jäsen Patternsfrom Agency on ollut syksystä 2020. Yrityksen kotipaikka on Kemiönsaari, mistä sitä myös johdetaan.