Luonkos palkittiin innovatiivisuudestaan pohjoismaisessa kilpailussa

Avainlippua kantava Luonkos Finland Oy Ltd Naantalista sai Nordic Natural Beauty Awards -kilpailussa 27.10. tuomariston erikoispalkinnon ”The best Nordic natural innovation in skincare” öljypuhdistuskakustaan. Niin kutsutuista metsäkakuista povataan Luonkosille vauhdittajaa kansainvälisten markkinoiden haltuunotossa.

Uuteen, rajoja rikkovaan luonnonkosmetiikkaan keskittyvän Luonkosin toimitusjohtaja Piritta Fors kokee nimenomaan innovatiivisuudesta tulleen palkinnon kertovan, että Luonkosin oman polun kulkeminen on huomattu ja sitä arvostetaan. Innovatiivisuus elää sekä tuotteissa että zero waste – pakkauksissa.
– Luomme tulevaisuuden kosmetiikkaa jo tänään, kiteyttää Fors Luonkosin mission.

Lokakuun puolivälissä Luonkos lanseerasi maailman ensimmäiset kuluttajatuotteet, jotka hyödyntävät suomalaista huippukeksintöä, elimistön immuunijärjestelmää tukevaa ja vahvistavaa metsämikrobiuutetta. Niin kutsutuista metsäkakuista povataan Luonkosille vauhdittajaa kansainvälisten markkinoiden haltuunotossa.

Edelläkävijyys on naulattu Luonkosin arvomaailmaankin. Kylpyhuoneiden muovipurkkimeri korvataan eettisesti ja ekologisesti.
– Luonkosin öljypuhdistuskakut uudistavat kauneudenhoitorutiinit: Yhdellä tuotteella pärjää. Minimoimme haitallisten kemikaalien sekä muovipakkausten käytön luomalla monikäyttöisiä tuotteita luonnon parhaista raaka-aineista.

Luonkos on edelläkävijä myös muiden uusien raaka-aineiden käytössä. Teollisuuden sivuvirroista syntyvä koivunkuori jatkojalostetaan koivunkuorijauheeksi, jota on saven, ohran, kauran ja nokkosen rinnalla raaka-aineena uudessa hoitavassa Refresh-kuivashampoossa.

– Käytämme niin ikään ensimmäisenä EXAKT-älypakkausratkaisua. Tämä uusi älytarra mahdollistaa sen, että kuluttajat ja jälleenmyyjät saavat tietoa tuotteista; videoita, valokuvia ja käyttöohjeita. Aloimme myös ensimmäisenä käyttää Kotkamillsin muovitonta kahvikuppikartonkia pakkauksissamme, Piritta Fors huomauttaa.

Luonkos on saanut koko kaksivuotisen elinkaarensa ajan runsaasti kiitosta ekologisesta, kotimaisesta toiminnastaan. Esimerkiksi Kauneustoimittajat ry palkitsi Luonkosin 16.10. mainiten muovittomien pakkausten, käsityön ja puhtaasti toimivien tuotteiden ilahduttavan läpi sarjan.

Lisätietoja:

Luonkos Finland Oy
Toimitusjohtaja  Piritta Fors
piritta@luonkos.fi
050 3030 694
www.luonkos.fi