Uusia Yhteiskunnallinen Yritys -merkkejä myönnetty

Suomalaisen Työn Liiton Yhteiskunnallinen Yritys -merkkitoimikunta on myöntänyt uusia merkkejä yritysten käyttöön.

Yhteiskunnallinen Yritys -merkki voidaan myöntää yrityksille, joiden ensisijainen tavoite on ratkaista yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia ja ne käyttävät vähintään puolet voitostaan tähän. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen Yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Katso uudet merkinsaajat alta!

 

Eskolan Kyläpalvelu Oy

Eskolan Kyläpalvelu Oy on yli 130 nykyisen ja entisen kyläläisen sekä muiden kannattajien omistama monipalveluyritys. Yritys toimii 100% kylän palveluiden hyväksi, ja on kylien itse tuotettujen palveluiden edelläkävijä. Tavoitteena on tuottaa Eskolaan sellaisia palveluita, mitä kyläläiset tarvitsevat. Tarjontaan kuuluu myös luento- ja opaspalveluita lähipalveluiden kehittämisestä.

Kankaanpään Kangaspolku Oy

Kuntoutuskeskus Kankaanpää on monipuolinen kuntoutusosaaja sekä vaikuttava terveydenhuollon toimija. Yhtiö tarjoaa tasokasta kuntoutusta koko elämänkaarelle ja hyvin monenlaisiin toimintakyvyn haasteisiin. Palvelua leimaavat vahvan osaamisen lisäksi hyvä henki ja ystävällinen, ihmisläheinen ote asiakkaita kohtaan.

Monipuolisen kuntoutuksen lisäksi Kuntoutuskeskus Kankaanpää tarjoaa erilaisia virkistykseen ja hyvinvointiin liittyviä palveluja niin yrityksille, yhdistyksille kuin yksityishenkilöillekin.

Kestävän Kehityksen Yhdistys ry / Turun Ekotori

Kierrätyskeskus Turun Ekotori on Kestävän Kehityksen Yhdistys ry:n hallinnoima, itsenäinen voittoa tavoittelematon ympäristötoimija, joka kierrättämisen ohella työllistää laajassa mittakaavassa. Turun Ekotori välittää uudelleenkäyttöön joka vuosi yli 170 000 tavaraa. Toiminnan ansiosta säästyy merkittäviä määriä luonnonvaroja. Lisäksi toiminta auttaa hillitsemään hiilidioksidipäästöjä.

Turun Ekotori on myös merkittävä alueellinen työllistäjä, joka työllistää pääasiassa turkulaisia pitkäaikaistyöttömiä. Se toimii myös kuntouttavan työtoiminnan palveluntarjoajana.

Kostiakoti ry

Kostiakoti ry tarjoaa yksilöllisiä, vanhusten tarpeista lähteviä hoivapalveluita kodinomaisessa ympäristössä Konstiakoti-nimisessä palvelutalossa Pälkäneellä. Palvelutalo on toiminut vuodesta 1967, ja Kostiakoti ry on vastannut sen hoivatoiminnasta vuoden 2019 alusta.
Kostiakodin palvelukoti on yhteisö, jossa asukkaat ja henkilökunta elävät yhteistä arkea iloineen ja suruineen. Hoivatyössä otetaan huomioon asukkaan yksityisyys ja kunnioitetaan hänen itsemääräämisoikeuttaan.

Lähi-Suomi Oy

Lähi-Suomi Oy:n Tilalta.fi on lähiruokaverkkokauppa-alusta, joka tarjoaa suoran myyntikanavan pientuottajien ja kuluttajien välille, ilman välikäsiä. Alusta yhdistää alueellisesti tuottajat yhteen paikkaan ja tekee lähiruuan saatavuuden kuluttajille paljon helpommaksi. Tuottajille ilmaista kauppapaikkaa ylläpidetään mainostuloilla.

Monetra Oy

Monetra on voittoa tavoittelematon kuntaomisteinen konserni, jonka ovat perustaneet Oulun, Tampereen, Kuopion ja Jyväskylän kaupungit sekä neljä sairaanhoitopiiriä. Monetra tuottaa asiakkailleen talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut sekä monipuolisesti muita asiakkaidemme tarvitsemia tukipalveluita.

Omenasieppari Oy

Omenasiepparit pelastavat kotipihojen ylimääräiset omput hävikiltä ja muuttavat ne kulmakunnan maukkaimmaksi mehuksi ja siideriksi. Omenasieppareina työllistyy joka syksy kunnon palkkatöihin n. 15 erityistä tukea tarvitsevaa. Vuodesta 2017 toimineen yrityksen arvomaailman ytimessä on vastuullisuus, niin yhteiskunnan kuin ympäristönkin kannalta. Hyödyntämällä omenoita, jotka muuten joutuisivat kaatopaikoille, luomme samalla mahdollisuuksia työllistymiseen ja itsenäistymiseen ihmisille, joille se muuten olisi haastavaa.

SunUra Oy

Mielen ry:n omistama SunUra Oy:n ovat perustaneet haastavassa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työllistämisen asiantuntijat. Sen toiminnan keskiössä on tehokkaiden työllistämispalveluiden tuottaminen yrityksille, julkiselle sektorille sekä muille työllistämistoimijoille. SunUra Oy työllistää pääasiassa haastavassa työmarkkina-asemassa olevia henkilöitä ja tarjoaa laajasti erilaisia työllistämistä tukevia palveluita. Yritys haluaa tuoda yhteiskunnalle hyvinvointia ja säästöjä tehokkaiden työllistämispalveluidensa kautta.

Warmos Lämmitys Oy

Warmos Lämmitys Oy valmistaa kotimaisia, laadukkaita ja kestäviä sähköradiaattoreita tehokkaasti ja vastuullisesti. Se on ainoa öljytäytteisiä lämmittimiä valmistava yritys Suomessa.
Warmos-lämmittimiä on valmistettu Suomessa jo yli 40 vuotta. Ne ovat ekologisia, energiatehokkaita, kestäviä ja taloudellisia; samalla perinteitä kunnioittavia ja uusinta teknologiaa hyödyntäviä. Yhtiön toiminta perustuu vastuullisuuteen ja ylivertaiseen asiakaspalveluun. Yritys toimii pitkälti oman kylän työvoimalla, pyrkien työllistämään myös nuoria ja opiskelijoita. Warmoksen tuotteille myös on myönnetty Avainlippu-tunnus merkiksi kotimaisesta valmistuksesta.

Kaikki Yhteiskunnallinen Yritys -merkki yritykset

Sinivalkoisesta Valinnasta löydät kaikki Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeuden saaneet yritykset.

www.sinivalkoinenvalinta.fi

Teillekin Yhteiskunnallinen Yritys -merkki?

Yhteiskunnallinen Yritys -merkki on luotettava keino viestiä, että yritys on perustettu ratkomaan yhteiskunnallisia haasteita. Merkki lisää yhteiskunnallisten yritysten tunnettuutta. Merkki sopii yritykselle, joka haluaa viestiä läpinäkyvästi siitä, että yritys ratkoo yhteiskunnallisia ongelmia ja toimii kestävän hyvinvoinnin rakentajana.

Hae Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeutta

 

Uutisen kuva: Samuli-Hellman, Kuviasuomesta.fi