Eckerö Linelle Avainlippu-tunnus jo viidennen kerran

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Eckerö Linelle Avainlippu-tunnuksen Suomessa tuotetusta palvelusta. M/s Finlandia on reitillään ainoa Suomen lipun alla liikennöivä laiva.

Eckerö Linen alukset ovat seilanneet Avainlippu kyljessään vuodesta 2004 asti. Kolmeksi vuodeksi kerrallaan myönnettävä tunnus luovutetaan tuotteelle tai palvelulle, joka on valmistettu tai tuotettu Suomessa.

Eckerö Linelle myönnetyltä palvelu-Avainlipulta edellytetään lisäksi, että yrityksellä on merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja pääkonttori Suomessa.

”Olemme Helsinki-Tallinna reitillä ainoa kotimainen toimija”, Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen sanoo.

”Uskomme, että suomalaisuus on hyvän ruoan ja kotimaisen huippuviihteen lisäksi merkittävä tekijä kasvaviin matkustajamääriimme. Teoston mukaan olimme viime vuonna suurin kotimaisten muusikoiden työllistäjä Suomessa.”

Hyvin tunnettu Avainlippu

Suomalaisen Työn Liiton viimeisimmän merkkitutkimuksen mukaan suomalaiset tuntevat Avainlipun hyvin. Tutkimuksen vastaajista 92 prosenttia ilmoitti tuntevansa Avainlipun erittäin hyvin tai melko hyvin, ja 69 prosenttia koki Avainlipun vaikuttavan ostopäätöksiin erittäin paljon tai melko paljon.

”Avainlippu-tuotteiden tai palveluiden valitseminen koetaan yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja arvovalintana, jolla voi tukea suomalaista työtä ja hyvinvointia”, Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala kertoo.

”Tällä hetkellä suomalaisuus on asia, jota kuluttajat ostopäätöksissään tutkimustemme mukaan arvostavat ja jonka yritykset mielellään tuovat esiin. On hienoa, että Eckerö Line tarjoaa myös matkailualalle kotimaisen vaihtoehdon”, Lausala jatkaa.

Lisätietoja:
Taru Keronen

Toimitusjohtaja, Eckerö Line
taru.keronen@eckeroline.fi
puh. 050 66209

Tero Lausala, Suomalaisen Työn Liitto
tero.lausala@avainlippu.fi
p. 050 407 2623

Eckerö Line Ab Oy (perustettu 1994) on suomalainen Helsingin ja Tallinnan välillä säännöllistä laivaliikennettä harjoittava yhtiö, joka kuuluu vuonna 1961 perustettuun Eckerö-konserniin. Yhtiö tarjoaa matkailupalveluita kuuden tunnin miniristeilyistä ja Tallinnan päiväristeilyistä laadukkaisiin hotellimatkoihin sekä rahtipalveluita. Yhtiön laiva m/s Finlandia on Suomen lipun alla Tallinnaan liikennöivä matkustajalaiva. Eckerö Line on reitin ainoa laivayhtiö, jolla on oikeus käyttää suomalaisen palvelun Avainlippu-tunnusta. Vuonna 2014 Eckerö Linen matkustajamäärä oli noin 1.380.000 matkustajaa. Lisätietoja www.eckeroline.fi

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisesta työstä kertovia merkkejä ja verkkopalveluita. Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlippua kantaa yhteensä yli 3100 tuotetta, tuoteryhmää tai palvelua. www.suomalainentyo.fi