Ilo irti suomalaisesta työstä!

Vaikka työ pysyy samana, se kuitenkin muuttuu kiihtyvällä vauhdilla.

Pari esimerkkiä:

”Laita tummat ja vaaleat erikseen pyykkikoneeseen”, sanoin pyyhkeitä pesevälle miehelleni.
”Juu, laitoin koneeseen ensin tummat ja sitten vaaleat.”

Poikani pyysi suklaata. ”Saat ottaa yhden rivin.” Hän otti pitkittäissuuntaisen rivin.

Nukutin lastani ja huusin toisesta huoneesta ehkä sadannen kerran ”Pää tyynyyn!” Kun kuulin yhä legojen kolinaa, menin katsomaan. Poika istui lattialla, rakensi toisella kädellään legoja ja toisella piti tyynyä korvallaan.

Sääntöjä voi siis noudattaa monella tavalla.

Jotta suomalainen työ pärjäisi globaaleilla markkinoilla ja olisi askeleen edellä kilpailijaansa, meidän pitää kehittää sääntöjen noudattamista. Luovat noudatusratkaisut tuovat uutta kilpailukykyä, oivalluksia, yhteistoimintaa, joka parhaassa tapauksessa lisää hyvinvointia ja innostusta.

Kun tulin työelämään, piti olla ajoissa töissä ja suorittaa annettuja tehtäviä työajan. Tilipäivänä pullahti tilille tulos. Panos-tuotos-malli oli selkeä.

Nyt panos koostuu luovuudesta, intuitiosta, uskosta, myyntityöstä, sosiaalisista taidoista. Tuotos on työhyvinvointi, onnistumisen tunne, palkitseva työyhteisö. Maaliskuussa 2015 tekemämme tutkimuksen mukaan eniten haluttiin työntekoon työn iloa. Seuraavaksi toivotuinta oli rohkeutta tehdä uusia asioita. Työn tekijät ovat siis halukkaita ja valmiita työn muutokseen.

Moni yritys on huomannut, että innostus on kustannustehokkain liiketoiminnan ajuri. Se on bensiini, joka saa tulen roihuamaan. Innostus ruokkii luovuutta ja tehokkuutta.

Suomalaisen Työn Liitto tuo omissa kanavissaan esille erilaisia tapoja tehdä suomalaista työtä tuottavammin, kestävämmin ja osallistavammin. Jäsenyrityksille tarjolla oleva Avainklubi-palvelu mahdollistaa tavallisten kuluttajien ottamisen mukaan tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen sekä yritysten päätöksentekoon. Parhaimmassa tapauksessa yritys saa muutamassa päivässä monen sadan suomalaisen idean, oivalluksen tai mielipiteen. Palvelussa innostuneet kuluttajat kohtaavat innostuneet yritykset.

Ottakaamme suomalaisen työn päivän eli vapun kunniaksi ilo irti suomalaisesta työstä; luovasti, innostuneesti ja rohkeasti uusia asioita tehden!