Vuoden Designteko 2021 -palkinnon voittaja on Kempower Oy

transparent image

Kempower Oy suunnittelee ja valmistaa sähköautojen latauslaitteita. Lahtelaisen sähköautojen pikalatauslaitteisiin ja -teknologiaan erikoistuneen Kempower Oy:n taustalla on Kemppi Group -konserni, maailmanlaajuisesta Kemppi-hitsauskonebrändistä tunnettu, jo vuodesta 1949 toiminut yhtiö. Kemppi Group konsernin tytäryhtiö Kempower perustettiin syksyllä 2017 itsenäisenä yrityksenä, joka keskittyy 100% sähköautojen lataamiseen.

Kymmenes Vuoden Designteko -palkinto kestävälle liikkumiselle

Historian kymmenes Vuoden Designteko -palkinto myönnettiin tänä vuonna Kempower Oy:lle, jonka liiketoiminnassa design on merkittävässä roolissa. Muita palkintokriteereitä ovat muun muassa vastuullisuus, toimivuus arjessa ja omaperäisyys.

Liikenteen sähköistyminen on osa globaalia muutosta ja Kempowerin innovatiivinen tuotekehitys, teollinen muotoilu ja konsepti vastaavat konkreettisesti tarpeisiin ja toiveisiin edustaen vahvaa käyttäjälähtöisyyttä. Lisäksi Kempowerilla on huomioitu se, että ihmisten liikkuvuuden toteuttaminen kestävällä tavalla on kriittinen osatekijä kestävän ympäristön muotoilussa.

– Kempowerilla design kattaa koko tuotesuunnittelun. Latausratkaisumme käyttäjälähtöisyys ja käytettävyys on koko Kempower -tiimin ansiota. Yli 35% henkilöstöstämme ajaa itse sähköautoilla ja useimmat meistä ovat todellisia sähköautofaneja – tämä motivaatio ja into näkyy päivittäisessä työssämme. Vuoden Designteko -tunnustus on meille suuri kunnia ja osoitus kaikkien kempowerilaisten sitoutumisesta asiakaskokemuksen kehittämiseen, sanoo Kempowerin tutkimus- ja kehitysjohtaja Mikko Veikkolainen.

Älykästä muotoilua ajan haasteisiin

Kempower Oy:lle on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki sekä suomalaisesta valmistuksesta kertova Avainlippu-merkki kesällä 2021, ja nyt yritys sai arvostetun Vuoden Designteko -tunnustuksen. Palkintoraati kiittelee tunnustuksen saanutta Kempoweria siitä, miten yritys vastaa ajan haasteisiin, jotka vaikuttavat ihmisten jokapäiväiseen elämään, mutta liittyvät samalla laajemmin systeemisiin muutoksiin ja globaaleihin vaatimuksiin.

– Kempowerin konsepti ja sen tuotteet muodostavat eheän, funktionaalisen, modulaarisen ja skaalattavan kokonaisuuden. Ratkaisu on sekä olennainen osa tulevaisuuden infrastruktuuria että luonnollinen jatkumo funktionaaliselle Finnish design -muotoiluperinteelle, perustelee päätöstä palkintoraatiin kuuluva muotoilija ja Ornamo ry:n puheenjohtaja Hanna-Kaisa Alanen.

– On erittäin hienoa, että kotimainen yritys on erikoistunut tuotteisiin, jotka edustavat älykkäitä sosio-teknisen muotoilun innovaatioita. Ajan hengen mukaisesti palvelut ovat läsnä sekä fyysisesti että digitaalisesti ja yhdistyvät saumattomasti asiakaskokemukseen. Lisäksi tuotteet ylittävät erilaisten loppukäyttäjien rajapinnat jaetusta liikkuvuudesta yksittäiseen liikkuvuuteen, muotoilee Alanen.

Vieraile: Kempowerin kotisivuilla.

Vuoden Designteko -palkinto jaettiin vuonna 2021 kymmenettä kertaa. Palkintoraatiin kuuluvat teollisuusneuvos Kari Kallonen, Ornamo ry:n puheenjohtaja Hanna-Kaisa Alanen, Piiroinen Oy:n myyntijohtaja Timo Kaivonen sekä Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

Aiempina vuosina tunnustuksen ovat saaneet bambukuituisia vauvanvaatteita suunnitteleva ja valmistava Beibamboo Oy (2012), korkealaatuisia ja kekseliäitä mattoja valmistava VM-Carpet (2013), puisia Lastu-nimisiä suojakuoria mobiililaitteille valmistava Droplet Hitech Design Oy (2014), Drop-ulkoaltaita valmistava Drop Design Pool Oy (2015) ja huonekaluja, sisustustuotteita valmistava Hakola Huonekalu Oy (2016), miestenvaatteita valmistava FRENN Company Oy (2017), Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkki ry (2018), puukomposiitista kylpyhuonekalusteita suunnitteleva ja valmistava Woodio Oy (2019) ja julkitilakalusteita valmistava Piiroinen Oy (2020).

Jaa artikkeli