Perheyritysten yhteistyöstä syntyi suomalaiset villasukat – Suomessa valmistetusta villalangasta

Avainlippu-merkkejä kantavat Sidoste ja Novita ovat aloittaneet suomalaista työtä lisäävän yhteistyön. Yhteistyöprojektin tuloksena syntyi poikkeuksellisen korkealla kotimaisuusasteella valmistetut villasukat.

Villasukissa on käytetty Novitan Korialla valmistettua lankaa, jonka koostumus vastaa 7 Veljestä -lankaa. Sukka valmistetaan Koivistonkylässä yli 70 vuoden ammattitaidolla. Sukasta tehtiin froteepohjainen, laadukas, lämmin ja miellyttävän pehmeä villasukka. Se soveltuu hyvin ulkoiluun tai kotisukaksi. Vuonna 1928 perustetulla Novitalla on vuosikymmenten aikana jalostunut tietotaito parhaiden sukkalankojen valmistuksesta. Novita onkin tänä päivänä Pohjoismaiden suurin käsityölankojen valmistaja. Perheyrityksen johdossa on neljännen sukupolven edustaja Daniela Yrjö-Koskinen.

Sidoste on taas vuonna 1945 alkunsa saanut perheyritys ja tällä hetkellä Suomen suurin sukkien valmistaja. Yhtiötä johtaa myös neljännen sukupolven edustaja Janne Tamminen.

”Hienoa, että kaksi saman arvomaailman jakavaa perinteikästä perheyritystä päätyivät yhteistyöhön. Olemme iloisia voidessamme tarjota asiakkaille tuotteen, joka on tehty suomalaisen osaamisen voimin”, sanoo Novitan toimitusjohtaja Daniela Yrjö-Koskinen.

”Tuotteen ideointi lähti kolmisen vuotta sitten Keskon järjestämässä Sinivalkoinen jalanjälki -tapahtumassa, jossa tapasin Danielan ensimmäistä kertaa. Idea hautui ja testejä tehtiin siten, että viime syksynä tehtiin ensimmäiset parit näitä sukkia. Suomalaiset sukat suomalaisesta raaka-aineesta on todella harvinaista, mutta mahtavaa”, kertoo Sidosteen toimitusjohtaja Janne Tamminen.

Sukat ovat vuonna 2018 yksinoikeudella Keskon valikoimissa.

Lisätietoja:
Janne Tamminen, Sidoste, toimitusjohtaja, 040-593 8368, janne@sidoste.fi
Daniela Yrjö-Koskinen, Novita, toimitusjohtaja, 040-546 4488