Kilpailu- ja kuluttajavirasto on hyväksynyt Terveystalon ja Diacorin yhdistymisen

Terveystalo ja yhteiskunnallinen yritys Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr sopivat marraskuun 2016 lopussa Avainlippu- ja Yhteiskunnallinen yritys -merkkejä kantavan Diacor terveyspalvelut Oy:n yhdistymisestä Terveystaloon. Yhdistyminen sai 23.3.2017 Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän. Yhdistymisen myötä Helsingin Diakonissalaitoksesta tulee Terveystalon merkittävä omistaja ja yrityksen suomalainen omistusosuus vahvistuu.

Yhdistyvä kokonaisuus on toimipaikka- ja osaajaverkostoltaan Suomen suurin yksityinen valtakunnallisesti toimiva terveyspalveluyritys. Terveystalon valtakunnallinen toimipaikkaverkosto laajenee merkittävästi erityisesti pääkaupunkiseudulla ja vahvistuu Turun alueella.

”Nyt Kilpailu- ja kuluttajaviraston myönteisen päätöksen jälkeen pääsemme aloittamaan yhdistymisen suunnittelun käytännössä. Yrityksinä jaamme samat arvot, ja meillä molemmilla on huippuosaava terveydenhuollon henkilöstö. Kun tuomme yhteen molempien yritysten vahvuudet mm. digitaalisissa palveluissa sekä pitkäjänteisen työn hoidon laadun ja asiakaskokemuksen kehittämisessä, voimme parantaa hoidon saavutettavuutta, läpinäkyvyyttä ja potilaan mahdollisuuksia osallistua omaan hoitoonsa”, sanoo Terveystalon toimitusjohtaja Yrjö Närhinen.

Yhdistymisessä Helsingin Diakonissalaitoksesta tulee Terveystalon merkittävä omistaja. Helsingin Diakonissalaitos tulee harjoittamaan aktiivista omistajapolitiikkaa Terveystalon hallituksen jäsenenä.

”Olemme erittäin iloisia Kilpailu- ja kuluttajaviraston myönteisestä päätöksestä. Diacor on ollut Helsingin Diakonissalaitokselle merkittävä sijoitus ja sen tuotolla on rahoitettu säätiön diakoniatyötä, kuten esimerkiksi syrjäytymisvaarassa olevien nuorten, ikäihmisten, asunnottomien tai maahanmuuttajien palveluita. Terveystalo-omistuksellamme on tulevaisuudessa vähintään yhtä tärkeä rooli säätiön toiminnan varmistamisessa. Lisäksi hallitustyöskentelyn kautta saamme olla aktiivisesti mukana kehittämässä suomalaista terveydenhuoltoa ja Terveystalon toimintaa edelleen”, Helsingin Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström sanoo.

Asiakaspalvelu ja vastaanotot lääkäriasemilla ja sairaaloissa jatkuvat entiseen tapaan. Diacorin asiakkaille uusi kokonaisuus tarjoaa mm. hammaslääkäripalvelut, Terveystalo Kampin 24/7-päivystyksen ja lisää ympärivuorokauden avoinna olevia asiointipalveluita, kuten puhelin- ja verkkoajanvarauksen sekä Yhteys lääkäriin -chat-palvelun.


Lisätietoja:

Terveystalo, toimitusjohtaja Yrjö Närhinen, puh. 030 633 1601
Terveystalo, viestintäjohtaja Susanna Kinnari, puh. 050 545 8333
Helsingin Diakonissalaitos, toimitusjohtaja Olli Holmström, puh. 050 48 36 313
Helsingin Diakonissalaitos, viestintäjohtaja Laura Niemi, puh. 050 373 8602

Terveystalo tarjoaa monipuolisia terveys-, työterveys-, sairaanhoito- ja tutkimuspalveluja yli 170 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Terveystalon asiakkaita ovat yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt, vakuutusyhtiöt sekä julkinen sektori. Terveystalo työllistää valtakunnallisesti lähes 7 000 terveydenhuollon ammattilaista, ja on Suomalaisen Työn Liiton jäsen. Terveystalon verojalanjälki vuonna 2015 oli yhteensä 75,7 miljoonaa euroa ja samana vuonna Terveystalo investoi suomalaisten terveyspalvelujen kehittämiseen 68,6 miljoonaa euroa. www.terveystalo.com

Helsingin Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, yhteiskunnallisten ongelmien ja erityisryhmien asiantuntija. HDL luo uusia ratkaisuja niillä alueilla, joilla ihmisarvo on uhattuna. Toimintaa ohjaa kristillinen lähimmäisenrakkaus. Yhdessä tytäryhtiöiden kanssa yhteiskunnallinen konserni tuottaa monipuolisia sosiaali-, terveys- ja koulutuspalveluita. Toiminnasta syntyvällä tuotolla säätiö toteuttaa perustehtäväänsä, työtä ihmisarvoisen huomisen puolesta. www.hdl.fi

Kotimainen Diacor on Helsingin Diakonissalaitoksen ja LähiTapiolan omistama hyvinvointialan yritys. Diacorilla on 13 täyden palvelun lääkäriasemaa pääkaupunkiseudulla, yksi Turussa ja Suomen pitkäaikaisin yksityinen sairaala Helsingin Ruoholahdessa. www.diacor.fi