Suomen Komediateatterille on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys- ja Avainlippu-merkit

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Suomen Komediateatterille Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeuden osoituksena hienosta kulttuurialan työstä ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.

Komediateatteri on ensimmäinen ammattiteatteri Suomessa, jolle tunnus on myönnetty. Suomen Komediateatteri on perheyritys ja ammattiteatteri, joka tekee teatteria sekä Helsingissä että vierailee muualla Suomessa. Komediateatteri sai samalla myös Avainlippu-merkin käyttöoikeuden palveluilleen osoituksena suomalaisesta työstä.

Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki voidaan myöntää vastuullisesti toimiville yrityksille, joiden ensisijainen tavoite on ratkaista yhteiskunnallisia haasteita ja ne käyttävät myös vähintään puolet voitostaan tähän.

– Teatterimme on ollut Suomalaisen Työn Liiton jäsen jo 20 vuoden ajan. Arvostamme heidän tekemäänsä työtä suomalaisten yritysten ja yhteiskunnan hyväksi. Nyt myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki syventää yhteistyötämme entisestään, kertoo Suomen Komediateatterin toimitusjohtaja Anna-Maija Nilsson.

– Suomen Komediateatteri tekee tärkeää työtä kulttuurin parissa ja työllistää laajasti teatterialan ammattilaisia, erityisesti heikossa työmarkkina-asemassa olevia kulttuurialan freelancereita sekä nuoria moniin produktioihinsa. Avainlippu -merkki viestii teatterin yhteiskunnallisista arvoista; se korostaa Suomen Komediateatterin suomalaisuutta, kertoo Brand Manager Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta. Ollikka toteaa, että on hienoa, kun Suomen Komediateatteri haluaa korostaa näitä hyviä arvoja Suomalaisen Työn Liiton merkkien avulla.

Lisätietoja

Annika Grahn, markkinointijohtaja, Suomen Komediateatteri, p. 050 462 9660, annika.grahn@suomenkomediateatteri.fi

Niina Ollikka, Brand Manager, Suomalaisen Työn Liitto, p. 040 674 8773, niina.ollikka@avainlippu.fi

Suomen Komediateatteri on Ere Kokkosen vuonna 1995 perustama helsinkiläinen ammattiteatteri ja perheyritys jo toisessa polvessa. Teatteri toimi vuoden 2015 loppuun saakka nimellä Komediateatteri Arena. Teatterin kasvatettua kiertuetoimintaa merkittävästi ympäri Suomea vanha nimi ei enää vastannut nykyistä laajentunutta toimintaa. Suomen Komediateatterin pääasiallinen tehtävä on laadukkaan kotimaisen ja komediallisen teatterin tekeminen. Teatterilla on 2-5 ensi-iltaa vuodessa, joista valtaosa on kotimaisia kantaesityksiä.

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisen työn puolesta toimivia merkkejä. Vuonna 1912 perustetulla liitolla on yli 2 600 yritys- tai yhteisöjäsentä.

Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlipun käyttöoikeus on myönnetty yli 3 500 tuotteelle, tuoteryhmälle tai palvelulle. www.suomalainentyo.fi