Uusia Yhteiskunnallinen yritys –merkin käyttäjiä

Suomalaisen Työn Liiton Yhteiskunnallinen yritys –merkkitoimikunta on myöntänyt tällä kertaa 7 uutta merkkiä yritysten käyttöön. Yksi uusista merkin saajista on Kaunialan Sairaala.

Kaunialan Sairaala sai Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeuden osoituksena monipuolisesta, laadukkaasta ja voittoa tavoittelemattomasta ikäihmisten sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamisesta. Kauniala sai myös Avainlippu-merkin käyttöoikeuden osoituksena suomalaisesta palvelusta.

-Kauniala toimii yleishyödyllisenä yrityksenä, joka pohjaa toimintansa vastuullisuuteen ja ikäihmisten kunnioittamiseen. Myös Avainlippu-merkki viestii Kaunialan yhteiskunnallisista arvoista, sillä Avainlippu korostaa Kaunialan suomalaista palvelua, sanoo Brand Manager Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

– Kauniala on tunnettu ennen kaikkea sotavammasairaalahistoriastaan, eikä sen kotimaisuutta ja yhteiskunnallista asemaa ole aiemmin tarvinnut juurikaan miettiä, saati kyseenalaistaa. Tänä päivänä nämä asiat eivät kuitenkaan enää ole itsestään selviä. Terveys- ja hoivabusineksen kansainvälistymisen myötä koemme yhä tärkeämpänä sen, että Kaunialan Sairaala Oy:n kotimaisuus ja yleishyödyllisyys ovat näkyvästi esillä. Avainlippu- ja Yhteiskunnallinen yritys –merkkien käyttöoikeus kertoo, että olemme läpäisseet ulkopuolisen arvioinnin niiden suhteen. Yhtiön omistus on 100% kotimainen, ja tuotamme lähes kaiken omin voimin, ainoastaan pieniä osia tukipalveluista on ulkoistettu. Sairaala on voittoa tavoittelematon, eli tuottoja ei jaeta omistajille osinkoina, vaan käytetään sairaalan omiin tarpeisiin ja asiakkaiden parhaaksi, Kaunialan Sairaalan toimitusjohtaja Mervi Ahlroth kertoo.

– Yhteiskunnallinen yritystoiminta on tärkeä liiketoimintamalli, sillä Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset toimivat hyvien arvojen puolesta: nämä yritykset tekevät hyvää ja jakavat hyvää. Avainlippu-merkki on jo 50 vuotta kertonut suomalaisille, että merkin kantaja työllistää Suomessa. Hienoa, että perinteinen toimija kuten Kaunialan Sairaala haluaa korostaa näitä hyviä arvoja Suomalaisen Työn Liiton merkkien avulla, toteaa Niina Ollikka.

Lue lisää Kaunialan Sairaalasta>>

Lisäksi Yhteiskunnallinen yritys -merkin saivat

Dr Geri Oy www.geri.fi

Suomen Ympäristökasvatus Oy:n Green Key -ympäristöohjelma www.greenkey.fi

Luteiden Torjunta Helle Oy www.luteidentorjuntahelle.fi

Sovatek-säätiö www.sovatek.fi

Viola-kotiyhdistys ry www.viola-koti.fi

Rautavaaran kurssi- ja leirikeskussäätiö Metsäkartano nuorisokeskus www.metsakartano.com