Ensi viikolla vietetään Suomen suurimpia yhtäaikaisia avoimia ovia

Tervetuloa meille -viikko avaa ovet yrityksiin ympäri Suomen lokakuun ensimmäisellä viikolla 1.-7.10.2018. Viikon aikana yritykset ja yhteisöt avaavat ovensa suurelle yleisölle ja omille kohderyhmilleen. Nyt toista kertaa järjestettävissä Suomen suurimmissa yhtäaikaisissa avoimissa ovissa on mukana jo lähes 180 tapahtumaa. Tapahtumaviikon takana on Suomalaisen Työn Liitto ja sen tavoitteena on tuoda suomalaista työtä ja osaamista laajasti näkyviin.

Tervetuloa meille -viikko järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuonna osana Suomi 100 -juhlavuoden virallista ohjelmaa. Koska tapahtumaviikko sai niin hyvää palautetta, päätettiin siitä tehdä jokavuotinen perinne.

– Tervetuloa meille -viikon kautta teemme suomalaisen työn näkyväksi, kun yritykset kautta maan avaavat ovensa yhtä aikaa. Yrityksissä ja organisaatioissa tehdään valtavasti hyvää työtä, joka ei välttämättä tule aina esiin. Tavallisen kuluttajatuotteen takana voi olla vuosikausien tuotekehitystä, vastuullisia toimintatapoja ja työtä uudistavia innovaatioita, kertoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

– Suomalaiset haluavat tietää, miten heille tarjotut tuotteet ja palvelut syntyvät ja minkälaisia ihmisiä on työn takana. Lisäksi monet suomalaiset ovat kiinnostuneita tutustumaan yrityksiin paremmin mahdollisina työnantajina, Lausala jatkaa.

Lasten letkajenkkaa, tehdasvierailuja, kuukautisvallankumousta ja paljon muuta

Tervetuloa meille -tapahtumien kirjo on laaja. Pilke päiväkodit Oy osallistuu liki 100 päiväkodin voimin Tervetuloa meille -viikkoon. Viikon keskellä, keskiviikkona 3.10. vietetään koko yrityksessä Pilke-päivää, jolloin päiväkodeissa tanssitaan lasten kanssa letkajenkkaa pihalla klo 10.

Viikon aikana on luvassa myös tehdasvierailuja, tupaantuliaisia, digioppimista ja ystävämyyntejä. Tarjolla on tietoiskuja ruokahävikin vähentämisestä, sähköautojen latauspisteistä ja putkiremonteista, non-stop hierontaa ja kasvihuonekierroksia. Pääseepä viikon aikana myös tervehtimään aasijulkkista tai tutustumaan kansainväliseen kuukautisvallankumoukseen.

– Meillä on maassamme valtavasti osaamista, josta voimme olla ylpeitä. Tervetuloa meille -viikon tavoitteena on antaa meille suomalaisille uusia kokemuksia. Nyt on mahdollisuus nähdä miten valmistuu esimerkiksi parkettilattia, neulepusero tai leivinpaperi. Pääsemme seuraamaan orkesterin harjoituksia ja vierailulle päiväkoteihin, kertoo Suomalaisen Työn Liiton markkinointipäällikkö Reetta Mentu.

– On ollut ilo nähdä, miten erilaiset toimijat ovat innostuneet lähtemään mukaan yhteiseen tempaukseen, joka lisää yritysten läpinäkyvyyttä ja vuorovaikutusta kuluttajien kanssa. Nyt kannattaa tutustua oman lähialueen tapahtumiin, ja hyödyntää mahdollisuus tutustua yrityksiin, nähdä ja oppia uutta, Mentu kehottaa.

Tervetuloa meille -viikko järjestetään 1.–7.10.2018
Kaikki Tervetuloa meille -viikon tapahtumat löytyvät osoitteesta www.tervetuloameille.fi
Osallistu keskusteluun somessa #tervetuloameille2018

Luvassa on muun muassa:

 • 99 Pilke-päiväkodin avoimet ovet ja lasten letkajenkka, ympäri Suomea
 • UMOn ja Mikko Innasen ”Five for Ferlinghetti” -konsertin avoimet harjoitukset, Helsinki
 • Neuledesignyritys Kauneven työhuoneen avajaiset ja ystävämyynti, Helsinki
 • Orthexin muovitehtaaseen tutustumista, Lohja
 • Plastexin muovitehtaaseen tutustumista, Lohja
 • TYLLin mattokutomoon tutustumista, Lahti
 • Nutrolin® Pop-up Shop – vieraana aasijulkkis Sumu Sireeni, Nummi-Pusula
 • Kävelykierros kotimaisella Domlux-ikkunatehtaalla, Loimaa
 • Avoimet ovet Lapuan Kankureiden kutomolla, Lapua
 • Avoimet ovet Lunette Kuukupin pääkonttorilla, Juupajoki
 • Avoimet ovet Timberwisen parkettitehtaassa, Loimaa
 • Pellavaa ja soppaa -päivä Jokipiin Pellavan tehtaanmyymälässä, Jalasjärvi
 • Festivon kylmiötehtaaseen tutustumista, Hollola

Lisätietoja:

Tero Lausala, toimitusjohtaja, Suomalaisen Työn Liitto, 050 407 2623, tero.lausala@suomalainentyo.fi
Reetta Mentu, markkinointipäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, 050 561 5030, reetta.mentu@suomalainentyo.fi
Hanna Malinen, viestintäpäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, 050 369 4949, hanna.malinen@suomalainentyo.fi

Tervetuloa meille -viikon aikana 1.–7.10.2018 yritykset ympäri Suomen avaavat ovensa ja näyttävät, mitä niissä tehdään. Tempaus on avoin kaikille yrityksille. Tervetuloa meille -viikon takana on Suomalaisen Työn Liitto. www.tervetuloameille.fi