Vuoden Designteko 2017 miestenvaatemerkki FRENNille

Design from Finland -merkki palkitsi helsinkiläisen FRENN-miestenvaatteita valmistavan Frenn Company Oy:n tänään Habitare-messujen yhteydessä Vuoden Designteko -tunnustuksella. Kriteerit tunnustukselle ovat omaperäisyys, vastuullisuus ja design osana arkea.

Antti Laitisen ja Jarkko Kallion Helsingissä vuonna 2013 lanseeraama miestenvaatemerkki FRENN uskoo normeista vapaaseen pukeutumiseen ja vaatteisiin, joita voi käyttää niin työssä kuin vapaa-aikana. Suunnittelutyön lähtökohtia ovat pitkäikäisyys, luonnollinen istuvuus, kiinnostavat yksityiskohdat sekä laadukkaat, ekologisesti tuotetut eurooppalaiset materiaalit. FRENNin vaatteet valmistetaan lähituotantona Virossa tarkastetuissa olosuhteissa. Yrityksen tuotteille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki, ja nyt yritys sai arvostetun Vuoden Designteko -tunnustuksen.

FRENN on kovalla työllä laajentanut jakelua kotimaassa ja saavuttanut myös kansainvälisiä avauksia. Vuonna 2016 FRENNin liikevaihto kasvoi 60 % ja yritys on juuri valmistautumassa rahoituskierrokseen laajentaakseen toimintaansa ja astuakseen liiketoiminnan seuraavaan vaiheeseen. Syksyn 2018 mallisto esitellään ensi tammikuussa maailman merkittävimmillä miestenvaatemessuilla Pitti Uomossa Firenzessä.

Palkintoraati kiittelee FRENNin pitkäjänteisesti ja asiakaslähtöisesti kehitettyä konseptia.

– FRENN on designiltaan eheä ja korkeatasoinen kokonaisuus konseptista tuotteisiin ja valikoimaan sekä kommunikaatioon asti. Vaikka brändi on alusta asti suunniteltu kansainväliseksi, on modernilla suomalaisuudella kuitenkin vahva jalansija. Suomalaisuus on nostettu voimavaraksi, josta brändi ponnistaa, palkintoraatiin kuuluva Arni Aromaa

Yrityksen perustajilla Antti Laitisella ja Jarkko Kalliolla on pitkä osaaminen suomalaisessa tekstiili- ja vaatetusteollisuudessa yli parinkymmenen vuoden ajan. Kannuksia miehet ovat hankkineet suurilta suomalaisilta tekstiilitaloilta ja design-yrityksistä.

– Vuoden Designteko -palkinto on upea tunnustus Antin omaleimaiselle suunnittelulle ja uuden vaatemerkin johdonmukaiselle kehittämiselle. Lähdimme rohkeasti uudistamaan suomalaista miestenvaatekenttää neljä vuotta sitten ja nyt kova työ tuottaa tulosta. FRENNin myyntiverkosto laajenee Suomessa ja viennissä entisestään. Palkinto palvelee juuri tässä tilanteessa yrityksen kehitystä ja kansainvälistymistä erittäin hyvin sillä haemme joukkoomme uusia osakkaita kasvun vauhdittamiseksi, FRENNin toimitusjohtaja Jarkko Kallio

Vuoden Designteko -palkinto jaettiin nyt kuudetta kertaa. Aiempina vuosina tunnustuksen ovat saaneet bambukuituisia vauvanvaatteita suunnitteleva ja valmistava Beibamboo Oy (2012), korkealaatuisia ja kekseliäitä mattoja valmistava VM-Carpet (2013), puisia Lastu-nimisiä suojakuoria mobiililaitteille valmistava Droplet Hitech Design Oy (2014), Drop-ulkoaltaita valmistava Useful Stuff Oy (2015) ja huonekaluja ja sisustustuotteita valmistava Hakola Huonekalu Oy (2016).

Palkintoraatiin kuuluivat Design from Finland -merkkitoimikunnan jäsen ja teollisuusneuvos Kari Kallonen, Pentagon Designin perustajaosakas ja Creative Director Arni Aromaa sekä Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

Frenn Company Oy, FAKTALAATIKKO:

  • Vuonna 2013 perustettu miestenvaatteita suunnitteleva ja valmistava suomalainen yritys
  • Perustajat Antti Laitinen ja Jarkko Kallio
  • Vaatteet suunnitellaan Helsingissä ja ommellaan vastuullisesti Virossa
  • Tuotteet myynnissä Suomessa Sokos-tavarataloissa Helsingissä, Tampereella ja Oulussa sekä erikoisliikkeissä Helsingissä, Kuopiossa, Vaasassa, Jyväskylässä, Kokkolassa ja Rovaniemellä.
  • Vientiä on tällä hetkellä Saksaan, Ranskaan, Japaniin, Italiaan ja Iso-Britanniaan.
  • Suomen tekstiili ja muoti ry:n jäsenyritys
  • Suomalaisen Työn Liiton jäsenyritys ja Design from Finland -merkin haltija vuodesta 2013
  • www.frenncompany.com

Lisätietoja:
Johanna Lahti, Brand Manager, Design from Finland, Suomalaisen Työn Liitto, johanna.lahti@suomalainentyo.fi, 040 591 6143
Jarkko Kallio, Toimitusjohtaja, Frenn Company Oy, jarkko@frenncompany.com, 050 3412 887

FRENNin pr-kuvat voit ladata täältä

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisen työn puolesta toimivia merkkejä ja verkkopalveluita. Vuonna 1912 perustetulla liitolla on yli 3000 yritys- tai yhteisöjäsentä. Lue lisää www.suomalainentyo.fi

Design from Finland -merkki viestii suomalaisen, ainutlaatuisen muotoilun alkuperästä ja korostaa suomalaisen aineettoman työn merkitystä Suomen menestymisen ja työllisyyden kannalta. Myönnettyjä merkkejä on yli 440 kappaletta.