Kotimainen design saa oman kodin Helsingin Telakkarannan historiallisesta konepajahallista

Ensimmäinen vain ja ainoastaan suomalaiseen muotoiluun keskittynyt konseptimyymälä avaa ovensa Helsingin Telakkarannassa, historiallisessa arkkitehti Sune Maconin suunnittelemassa punatiilisessä konepajahallissa vuodelta 1916. Showroomin ja myymälän yhdistelmä esittelee Suomessa suunniteltuja ja suurelta osin myös valmistettuja huonekaluja ja sisustustuotteita.

Myymälän sijainti lähes neljännesvuosisadan tyhjillään olleessa konepajahallissa on inspiroiva. Tilassa toimii jo muitakin samalla verkkokaupan ja myymälän yhdistävällä toimintamallilla toimivia yrityksiä, kuten lastenvaatemerkki Vimma ja vintagehuonekaluja myyvä Roomage. Konepajahalli on remontoitu pikavauhtia ja tilat saatu luovien alojen yritysten käyttöön.

Kolme kotimaista toimijaa, Hakola, Finarte ja LumoKids, päättivät yhdistää voimansa – syntyi idea showroomista, josta asiakas löytäisi kerralla lähes kaiken kotinsa sisustukseen. Hakolan valikoimista löytyvät sohvat ja huonekalut, Finartelta matot ja LumoKidsiltä lastenkalusteet. Yritysten tuotteet muodostavat luontevasti kokonaisuuksia ja niitä on helppo yhdistellä keskenään.

”Sisustus on aina kokonaisuus. Koska meillä Hakolalla ei ole valikoimissa mattoja tai lastenkalusteita, oli minusta luontevaa lähteä tekemään yhteistyötä yritysten kanssa joilla niitä on. Syntyy hyvää synergiaa kun toimintatavat ja asiakaskunta ovat kuitenkin samat. Ja lisäksi Suomessa osataan suunnitella aivan upeita tuotteita, mielestämme ne tarvitsivat yhteisen kodin. Nyt me kotimaiset toimijat voimme yhdistää voimamme ja asiakas voi luottaa laatuun. Tämä voi olla alku jollekin suuremmalle”, kertoo Hakolan luova johtaja Annaleena Hämäläinen.

Lisäksi kaikilla kolmella yrityksellä on omat, koko ajan kasvavat verkkokaupat, joiden tueksi on kaivattu tuotteita esittelevää showroomia. Sisustustuotteissa ja huonekaluissa materiaalit ja käytettävyys ovat kuitenkin isossa roolissa, ja asiakkaat haluavat tunnustella ja koeistua tuotteita. Tähän tarkoitukseen showroom tarjoaa loistavat puitteet, ja samalla saattaa mukaan tarttua toisenkin yrityksen tuote: täydellisesti sohvaan sopiva matto tai vaikkapa lastenhuoneeseen sopiva kerrossänky.

Kaikkia kolmea yritystä yhdistää ajatus siitä, että paras keino edistää suomalaista muotoilua on tehdä mahdollisimman laajasti yhteistyötä myös muiden toimijoiden kanssa. Siksi mukaan on kutsuttu muitakin tuotteita, jotka täydentävät kodin sisustusta. Ensivaiheessa mukana ovat Himmeen valaisimet, Uploud Audion kaiuttimet, Lapuan kankureiden huovat ja Langøn pussilakanat. Sisustusta täydentävien tuotteiden joukko kasvaa ja muuttuu matkan varrella.

”Olemme erittäin iloisia, että meillä on mahdollisuus uutena yrityksenä tehdä yhteistyötä pitkät perinteet omaavien kotimaisten toimijoiden kanssa. On hienoa seurata miten sekä Hakolalla että Finartella pitkä toimintahistoria yhdistyy uuden sukupolven tuoreisiin ajatuksiin”, toteaa LumoKidsin toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen.

Shop+showroom avataan perjantaina 13.1.2017 osoitteessa Telakkakatu 6, Helsinki.

 

Lisätietoja:
Annaleena Hämäläinen, luova johtaja, Hakola Oy
annaleena.hamalainen@hakola.fi, puh. 050 599 0999