Sonkajärveläinen korumuotoilu palkittiin Red Dot Award:lla Saksassa

Sonkajärveläisen korumuotoilija Anna-Reetta Väänäsen suunnittelema sekä valmistama kultainen Sarah -sormus palkittiin Red Dot Award muotoilupalkinnolla Saksassa. Sormus kuuluu Väänäsen yrityksen Anna’s Darlingin korumallistoon. Väänäsen Sarah -sormus kilpaili tuotemuotoiluun kuuluvassa korumuotoilun kategoriassa. Palkinto myönnetään laadusta sekä erottuvasta muotoilusta. Sarah -sormus on saanut inspiraationsa taiteilija - kurtisaani Sarah Bernhardin mukaan nimetystä pionista. Sormus on suuri sekä näyttävä mutta yksityiskohdiltaan herkkä kuten esikuvansa.

Red Dot palkintoja on jaettu vuodesta 1956 lähtien innovatiivisille tuotemuotoilun (Product design), brändi- sekä viestintämuotoilun (Brands & Communication) ja konseptimuotoilun (Design Concept) huipuille. Kilpailun 46 henkinen ja monialainen tuomaristo on koottu 23 eri maasta. Tänä vuonna kilpailuun osallistui noin 20 000 työtä. Aiempina vuosina mm. Ponsse, Valtra sekä Fiskars ovat saaneet palkintoja kyseisessä kilpailussa. Viimeisin samassa kategoriassa palkittu suomalainen koru on ollut Oura -sormus (2018).

”Olen onnellinen siitä, että suomalainen muotoilu huomataan tänäänkin maailmalla ja olen tietenkin todella otettu, että pärjään tuotteillani isojen yritysten seassa. Toivon, että pystyn tulevaisuudessa jatkamaan työtäni korujen parissa sekä tarjoamaan työpaikkoja ja luomaan tuotteiden sekä maalaisfilosofiani ympärille matkailua. Työni ei ole itsestäänselvyys tämän hetken maailmassa ja iso kiitos sen mahdollistamisesta kuuluu joustavalle perheelleni sekä mahtaville kannustaville asiakkailleni.”

Anna-Reetta Väänänen työskentelee oman korumuotoiluyrityksensä lisäksi puolisonsa maitotilalla ja harjoittaa metsätaloutta. Työtilojensa yhteydessä olevassa kaupassaan Väänänen myy korujensa lisäksi kotimaista lahjatavaraa.

Kommentti kilpailun järjestäjältä:

”Tämän vuoden kilpailun voittajissa vastaani on tullut poikkeuksellista luovuutta. On todella vaikuttavaa, että vieläkin löytyy muotoilua, joka yllättää muodollaan sekä toiminnallisuudellaan. Tästä käy ilmi, etteivät hankalatkaan olosuhteet kykene rajoittamaan tai lamaannuttamaan muotoilua. Päinvastoin. Uusia ideoita ja luomuksia sekä futuristisia tekniikoita kehitetään enemmän ja enemmän. Laatu sekä innovaatiotaso tekevät kaikista palkintonsa ansainneita Red Dot Award: Product Design 2022 voittajia.”
Professor Dr. Peter Zec, Red Dot perustaja ja toimitusjohtaja

Lisätietoa kilpailusta ja voittajista

Haastattelupyynnöt sekä lisätiedot

Anna-Reetta Väänänen
+358 440 718596
anna@annasdarling.fi
www.annasdarling.fi