Uusi ääriolosuhteisiin kehitetty kemikaalipumppu valmistuu Sastamalassa

Avainlippu-perheeseen kuuluva Nira Pumps Oy on tuonut markkinoille täysin uudenlaisen kemikaalipumpun. Nira-pumppu kestää happoja ja emäksiä sekä kovaa pakkasta.

Tuotteen runko ja sylinteri ovat haponkestävää terästä ja tiivisteet ja mäntä teflonia (PTFE). Pumppu kestää vahvoja happoja ja emäksiä. Se toimii ääriolosuhteissa eli kovassa pakkasessa, kuumuudessa ja pölyssä. Käyttökohteita löytyy muun muassa teollisuudesta, siviili- ja sotilasilmailusta, kaivostoiminnasta ja louhinnasta. Pumppu on valmistettu yrityksen tehtaalla Sastamalassa.

Nira ACE 316 -kemikaalipumppu on käsikäyttöinen tuote, jonka asennus ja käyttö on vaivatonta. Pumppu voidaan kiinnittää suoraan tynnyriin ja kiinnityslevyjen avulla myös pysty- tai vaakapintoihin. Kemikaalipumpussa ei ole elektronisia osia, ja se sopii sähköttömiä tai huoltovapaita ratkaisuja tarvitseviin ympäristöihin.

– Pumppu soveltuu kaikkialla, missä käytetään vahvoja kemikaaleja, voimakkaasti syövyttäviä aineita tai esimerkiksi vahvoja pesuaineita. Näitä ovat muun muassa kemianteollisuus, esimerkiksi maalien ja liuottimien valmistus, kaivokset sekä autokorjaamot, kertoo myyntipäällikkö Pekka Pyykönen Nira Pumps Oy:stä.

ACE 316 -pumppu toimii myös erittäin kylmissä olosuhteissa. Kylmätestaus on suoritettu -45 asteen lämpötilassa. Nira Pumps tarjoaa myös suunnittelupalvelua, jonka avulla asiakas saa omaan käyttökohteeseensa ja toimintaympäristöönsä suunnitellun tuotteen.

Suomen lisäksi Nira-teollisuuspumppuja myydään muun muassa muissa Pohjoismaissa, Saksassa, Japanissa, Australiassa ja USA:ssa. Uutuuspumppua myydään laajan jälleenmyyjäverkoston kautta.

Lisätietoja:

Ville Laine, toimitusjohtaja, Nira Pumps Oy, 010 830 6715, ville.laine@nira.fi
Pekkä Pyykönen, myyntipäällikkö, Nira Pumps Oy, 010 830 6735, pekka.pyykonen@nira.fi
Kuvapyynnöt: Päivi Luoti, p. 050 358 6012, paivi.luoti@telegraafi.fi

Suomalainen Nira Pumps Oy on suunnitellut, valmistanut ja markkinoinut Nira-käsipumppuja yli 90 vuoden ajan. Tuotevalikoimaan kuuluvat teollisuuspumput sekä kaivopumput kuluttajille. Yrityksen pitkä kokemus ja mittava tuotekehitystyö tekevät Nira-pumpuista toimintavarmoja ja kestäviä myös ääriolosuhteissa. Nira-käsipumpputekniikan sovelluksia on käytössä ympäri maailmaa Afrikan pölystä ja kuumuudesta arktisten alueiden pakkaseen. Niitä käytetään muun muassa teollisuudessa, voimalaitoksissa, sammutuslaitteistoissa, dieselmoottoreissa ja satamanostureissa. Nira Pumps tarjoaa kattavan, toimitusvarman ja nopean kansainvälisen varaosapalvelun. Tuotteet valmistetaan Suomessa yrityksen Sastamalan tehtaalla. www.nira.fi