Stockmann esittelee omaa kotimaista muotoiluaan Habitare-messuilla ensimmäistä kertaa

Stockmann haluaa nostaa esiin kotimaista muotoiluaan, ja osallistuu ensimmäistä kertaa Habitare-messuille Casa Stockmann -sisustusmallistollaan. Mallisto sai keväällä Design from Finland -tunnuksen. Stockmannin oman suunnittelijan mukaan sisustuksen suuntaviivoja määräävät tällä hetkellä paitsi kestävä kehitys, myös vaatemuoti. Sisustuksen ammattilainen etsiikin yhä useammin inspiraatiota catwalkeilta.

Stockmannin Casa-mallisto on erikoistunut urbaaneihin, moderneihin ja kestäviin kodin tuotteisiin. Tänä vuonna tavaratalon oman merkin tuotteet ovat näyttävästi esillä asumisen ja sisustamisen Habitare-messuilla.

– Halusimme kunnioittaa Stockmannillakin tehtävää kotimaista, kestävää muotoilua. Tuomme siksi ylpeinä ensi kertaa Habitare-messuille oman Casa-mallistomme muiden merkittävien sisustusalan toimijoiden joukkoon, Stockmannin ostopäällikkö Tiina Janhunen kertoo.

Casa Stockmann -mallisto sai huhtikuussa Design from Finland -tunnuksen edustamastaan kotimaisesta osaamisesta ja laadukkaasta muotoilusta.

– Kotimaisen designin korostamisen ohella meille on tärkeää myös, että tuotteemme sopivat jokaiseen suomalaiseen kotiin. Siksi pyrimme pitämään myös Casa Stockmann -malliston hinta-laatusuhteen kohdillaan, Janhunen sanoo.

Sisustustrendit inspiroituvat vaatemuodista

Vuonna 2006 syntynyt Casa-mallisto on vakiinnuttanut paikkansa jokapäiväisten kauniiden, mutta käytännöllisten kodin esineiden ja tekstiilien tarjoajana. Casa Stockmannin suunnittelija Päivi Lyytikäinen kertoo, että sisustustrendit saavat yhä enemmän vaikutteita myös muodista.

– Käyttöesineiden halutaan yhä enemmän olevan osa sisustusta – esimerkiksi joka päivä käytettävät keittiötarvikkeet ovat niin kauniita ja kompakteja, ettei niitä tarvitse laittaa välissä kaappiin ollenkaan. Kodin sisustuksen puolella etenkin tekstiileissä näkyvät yhä vahvemmin muodin trendit, ja olenkin saanut sisustustuotteisiin usein inspiraatiota kansainvälisistä muotinäytöksistä.

Kuluttajille sisustustuotteiden laatu ja vastuullisuus ovat entistä tärkeämpiä. Casa Stockmann -mallistossa kestävä kehitys näkyy muun muassa materiaalivalinnoissa.

– Haluamme Casa Stockmannin tuotteiden myös kestävän aikaa, joten käytämme niissä paljon esimerkiksi puuta ja pellavaa. Messuosastoltammekin löytyy paljon luonnonmateriaaleja sekä vahvoja syksyn sävyjä, Lyytikäinen kertoo.

Casa Stockmann on mukana Habitare-messuilla Messukeskuksessa 13.–17.9.2017 messuosastolla 6f50.

Lisätietoja:
Stockmann Media Desk, puh. 050 389 0011, info@stockmann.com