Pellon Group Oy:lle on myönnetty Avainlippu -merkki

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Ylihärmässä toimivan Pellon Group Oy:n Pellon tuoteperheelle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa valmistetuista tuotteista. Pellon tuoteperhe käsittää mm. ruokinta-, kaluste-, ilmanvaihto- ja lannankäsittelyratkaisut sika- ja nautatiloille.

Avainlippu voidaan myöntää tuotteelle, joka on valmistettu Suomessa. Suomalaisten kustannusten osuus tuotteen omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen kohdistuvat kustannukset.

– Pellon Group täyttää tänä vuonna 50 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi haluamme avainliputtaa kotimaisuuden puolesta. Avainlippu kertoo siitä, että olemme osa kotimaista elintarvikeketjua ja sitoutuneet osaltamme ketjun kehittämiseen myös jatkossa, toteaa myyntijohtaja Harri Muilu Pellon Groupista. Myös useassa vientikohteessa tuotteen suomalaisuutta kannattaa korostaa, sillä suomalaisen osaamisen maine on hyvä, kertoo Muilu.

Avainlippu-merkki tunnetaan varsin hyvin. Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan 86 % prosenttia suomalaisista tuntee Avainlipun. Vastaajista suurin osa (57 %) on myös sitä mieltä, että Avainlippu vaikuttaa ostopäätöksiin erittäin paljon tai melko paljon.

Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala toteaa, että kotimaisen tuotteen hankinta koetaan yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja arvovalintana, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.

Kuva: Nautojen automaattiruokinta toimii kellon ohjaamana useasti päivässä. Jokaiselle eläinryhmälle saadaan tarkasti punnitut maittavat appeet automaattisesti.

Lisätietoja

Harri Muilu, myyntijohtaja, Pellon Group Oy, 050-388497, harri.muilu@pellon.com

Tero Lausala, toimitusjohtaja, Suomalaisen Työn Liitto, 050 407 2623, tero.lausala@suomalainentyo.fi

Pellon Group Oy on suomalainen perheyritys, joka valmistaa ja myy teknologiaa sekä niihin liittyviä palveluita kotieläintiloille. Päätoimipaikka on Ylihärmässä, lisäksi tytäryhtiöt ovat Ruotsissa, Saksassa ja Puolassa. Kasvava osuus kotimaan tuotannostamme menee vientiin, pääasiassa Keski-Eurooppaan, Scandinaviaan, Kiinaan ja Venäjälle. Pellon -tuotteiden lisäksi toimimme jälleenmyyjänä tunnetuille kansainvälisille brändeille, kuten SAC, Nedap ja Urban. www.pellon.fi

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisesta työstä kertovia merkkejä ja verkkopalveluita, tutkii suomalaisen työn nykytilaa ja tulevaisuutta. Liitolla on yli 2800 yritys- ja yhteisöjäsentä. Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlippua kantaa yhteensä yli 3200 tuotetta, tuoteryhmää tai palvelua. www.suomalainentyo.fi