Enterprise Europe Network -yrityspalvelut Suomessa siirtyneet Finprolle

Enterprise Europe Networkin maksuttomat palvelut pk-yrityksille ovat siirtyneet Finpron koordinoitavaksi. Samalla ne täydentävät Finpron Export Finlandin ja koko Team Finlandin tarjoamia kansainvälistymispalveluita yli 50 maassa.

Enterprise Europe Network -verkoston palveluita tarjoaa erityisesti pk-yrityksille noin 3000 kansainvälistymisen asiantuntijaa yli 50 maassa. Verkoston eri toimialojen asiantuntijat auttavat yrityksiä löytämään yhteistyökumppaneita kaupalliseen, teknologiseen tai tutkimusyhteistyöhön. Lisäksi käytössä on 10 000 yrityskontaktia sisältävä tietokanta, johon on koottu liiketoimintamahdollisuuksia ja partneruuksia etsiviä tahoja. Finpron Export Finlandin nykyiset pk-yrityksille tarjoamat kansainvälistymispalvelut vahvistuvat verkoston myötä erityisesti EU-ohjelmien, -rahoituksen ja – lainsäädännön tuntemuksella.

Finpron koordinoimia palveluita tarjoavat Euroopan komission ja työ- ja elinkeinoministeriön tuella yhteistyössä Finpro, Helsingin Seudun Kauppakamari sekä Turku Science Park. Suomessa verkoston asiantuntijat ovat Helsingissä, Turussa, Tampereella, Oulussa, Seinäjoella ja Mikkelissä ja täydentävät näin Finpron alueverkostoa.

– Enterprise Europe Networkin maksuttomat kansainvälistymispalvelut istuvat hyvin Finpron ja koko Team Finlandin palveluvalikoimaan. Verkoston osaaminen täydentää kansainvälistymispalveluita erityisesti tiedolla ja neuvoilla EU-ohjelmien rahoitusmahdollisuuksista ja lainsäädännöstä. Myös ulkomaisille yrityksille ja sijoittajille palvelut tarjoavat mahdollisuuksia löytää entistäkin helpommin kumppaneita Suomesta, Finprossa Enterprise Europe Networkin tiimin vetäjänä toimiva Markus Ranne summaa.

Enterprise Europe Network on Euroopan komission vuonna 2008 käynnistämä verkosto, joka tarjoaa kontakteja, tietoa ja neuvontaa kansainvälistymisestä ja EU:n tarjoamista mahdollisuuksista pienille ja keskisuurille yrityksille. Verkoston toiminnassa on mukana yhteensä yli 3 000 asiantuntijaa ja lähes 600 organisaatiota yli 50 maassa eri puolilla maailmaa.

Lisätietoja:
Markus Ranne, Enterprise Europe Network -tiimin vetäjä, Finpro, markus.ranne(a)finpro.fi, 040 343 3453
Outi Torniainen, viestintä- ja markkinointijohtaja, Finpro, outi.torniainen(a)finpro.fi, puh. 040 512 1375

Finpro auttaa suomalaisia pk-yrityksiä kansainvälistymään, hankkii Suomeen lisää ulkomaisia investointeja ja kasvattaa ulkomaisten matkailijoiden virtaa Suomeen. Tehtävämme on tuoda kasvua Suomeen. Finprossa työskentelee yli 200 asiantuntijaa yli 57 toimipisteessä 40 eri maassa. Finpro hallinnoi merkittäviä kansallisia hankkeita kuten puhtaan teknologian Cleantech Finland, Future Learning Finland ja FinlandCare. Finpron muodostavat Export Finland, Visit Finland ja Invest in Finland. Olemme julkinen toimija ja osa Team Finland -verkostoa. www.finpro.fi


Finpro – kasvua Suomeen