20-vuotias talotehdas palvelee nyt myös Avainlipun alla

Teijo-Taloille on myönnetty Avainlippu osoituksena suomalaisesta työstä. Moni yrittäjä on hankalassa tilanteessa, jos korona vähentää myyntiä. Nyt jos koskaan kannattaa valita kotimaisia tuotteita ja palveluita, jotta työpaikat säilyvät.

”Meillä on useita sertifikaatteja ympäristöystävällisestä Joutsenmerkki-rakentamisesta. Nyt viimeistään oli sopiva hetki hakea myös Avainlippu-sertifikaattia, jonka kautta voimme viestiä asiakkaillemme ja muille sidosryhmillemme meille tärkeistä arvoista, kuten kotimaisuudesta, luotettavuudesta, turvallisuudesta, vastuullisuudesta sekä työllistävyydestä”, sanoo Teijo-Talot Oy:n toimitusjohtaja Ismo Laitakari.

Kotimaisen osaamisen tukeminen on #vastuullisuusteko

Yritysten tekemillä ostoilla on suuri vaikutus kansantalouteemme ja hyvinvointiimme. Tuotteiden valmistusmaan lisäksi suomalaisia kiinnostaa yritysten alihankintaketjun kotimaisuus. Suomessa tehtyjen tuotteiden ja palveluiden suosiminen on vastuullisuusteko.

”Ostamalla kotimaisia tuotteita ja palveluita tuetaan kotimaista yrittäjyyttä, luodaan uusia työpaikkoja ja kasvatetaan verotuloja Suomeen. Näillä varoilla katetaan hyvinvointimme kustannuksia”, toteaa Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

Avainlippu-merkki voidaan myöntää palvelulle, joka on tuotettu Suomessa. Lisäksi suomalaisten kustannusten osuus palvelun omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia.

”Korkea kotimaisuusaste antaa meille mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskunnallisesti. Lisäksi se on myös vastuullinen arvovalinta, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia. Omissa ostopäätöksissämme olemme tarkkoja tuotteiden ja palveluiden kotimaisuudesta ja meillä suomalaisen työn osuus ylittää kirkkaasti Avainlipun vaatimukset. Tuotantopanoksistamme keskimäärin yli 80 prosenttia on alkuperältään Suomesta”, Laitakari kertoo.

 

20-vuotias Teijo-Talot Oy rakentaa käyttäjille terveellisiä ja ympäristölle ystävällisiä uudisrakennuksia julkiselle sektorille ja yrityksille. Rakennukset valmistetaan perustuksineen kokonaan säältä suojassa ja tontilla ne asennetaan patentoidulla tekniikalla nopeasti paikoilleen. Teijo-Talot on sitoutunut noudattamaan toimintatapoja, joilla vähennetään rakentamisaikaista ympäristökuormitusta. Yritys tarjoaa asiakkailleen ratkaisuja, joilla rakennusten käytönaikaista hiilijalanjälkeä voidaan pienentää. www.teijotalot.fi

Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä. Se voidaan myöntää Suomessa valmistetuille tuotteille ja suomalaisomisteisen yrityksen täällä tuottamalle palvelulle. Avainlippua kantaa yhteensä yli 4500 tuotetta, tuoteryhmää tai palvelua. Merkin myöntää Suomalaisen Työn Liitto. www.avainlippu.fi

Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Liitto hallinnoi suomalaisesta työstä kertovia merkkejä ja vaikuttaa ostopäätöksiin, jotta työpaikat säilyvät ja uusia syntyy. www.suomalainentyo.fi