Oras-hanat palkintosateessa: Kansainväinen Red Dot -muotoilupalkinto Oras Alessi Senselle

Kanasainväinen Red Dot -muotoilupalkinto Oras Alessi Senselle. Vuosittain järjestettävä, kansainvälinen muotoilukilpailu Red Dot Award on taas arvioinut vuoden parhaat tuotteet. Oras menestyi hienosti tässä arvostetussa kilpailussa, sillä uudet Il Bagno Alessi Sense by Oras -pesuallashanat (8710F ja 8712F), jotka ovat kolumbialaisen Rodrigo Torresin käsialaa, saivat Red Dot -tuotemuotoilupalkinnon.

Red Dot -muotoilupalkintotapahtuman järjestää saksalainen Nordrhein-Westfalenin muotoilukeskus Essenissä. Palkintohakemuksia tähän kilpailuun tulee vuosittain yli 17 000 kpl. Kilpailun kansainvälinen 41-jäseninen raati koostuu muotoilualan asiantuntijoista. Jokainen kilpailuun osallistuva tuote arvioidaan mm. innovatiivisuuden, muo-toilun, toiminnallisuuden, ekologisuuden ja käytettävyyden mukaan. Red Dot on ollut kansainvälinen osoitus laa-dukkaasta muotoilusta jo vuodesta 1955 lähtien ja sitä pidetään yhtenä maailman arvostetuimmista muotoilupal-kinnoista. Palkinnot jaetaan Red Dot -gaalassa Essenissä heinäkuun 4. päivänä 2016.
Oras_Alessi_SENSE_8710F_product
Il Bagno Alessi Sense -pesuallashana avataan kevyellä painalluksella, minkä jälkeen vesi virtaa kuuden sekun-nin ajan. Pidemmällä painalluksella hanan päällä olevat ledvalot syttyvät ja vesi virtaa minuutin ajan, ellei hanaa suljeta sitä ennen. Hanan lämpötilansäädin toimii myös virtaaman säätimenä. Pesuallashana voidaan varustaa myös Smart Bidetalla: Smart Bidetta toimii radiotaajuuksilla kommunikoivan ohjausyksikön avulla. Kun käsisuihku nostetaan ripustimesta, alkaa vesi virrata hanasta. Painettaessa käsisuih-kun liipaisimesta vedentulo siirtyy hanasta käsisuihkulle. Hana sulkeutuu automaattisesti, kun Bidetta-käsisuihku laitetaan taas takaisin ripustimeen. Toimintaperiaatteen ansiosta käsisuihku voidaan asentaa etäämmälle itse hanasta, mikä on monessa wc-tilassa käytännöllinen ratkaisu.

”Uudessa tuotekonseptissa halusin yhdistää kosketusvapaan teknologian uudella tavalla vuorovaikutukseen kuluttajan kanssa hänen kotiympäristössään. Haluan palauttaa mieliin vahvan tunteen ja yhteyden veteen ja luontoon ja toisaalta uuteen teknolo-giaan”, kertoo tuotteen muotoilija Rodrigo Torres.
”Uusissa SENSE-tuotteissa muoto, funktio ja vettä säästävä huipputeknologia on sulautettu yhteen synergisellä tavalla ilman, että jouduttiin tinkimään esteettisyydestä tai käytettävyydestä. Tämän ansiosta voimme tuoda koteihin tuoteperheen, jolla on paljon symbolista ja toiminnallista arvoa”, selventää Torres. Oras on tehnyt muotoiluyhteistyötä kansainvälisesti tunnetuimpiin ja innovatiivisimpiin designyrityksiin kuuluvan italialaisen Alessin kanssa jo vuosituhannen vaihteesta alkaen. Alessi Sense by Oras -tuotteet valmistetaan Raumalla.

Myös Oras Signa on palkittu

Myös toinen Oraksen uutuushana, Oras Signa, on palkittu kansainvälisessä designkilpailussa. Oras Signa palkittiin tekniikastaan ja muotoilustaan German Design Councilin järjestämässä German Design Award 2016 -kisassa. Tä-mä arvostettu designkilpailu järjestetään joka vuosi Saksassa ja sen tarkoitus on löytää ja esitellä uusia, uniikkeja designtrendejä ja muotoilusuuntauksia. Oras Signa -pesuallashanat saivat kilpailussa Special Mention Awardin.
Oras_Signa_2204F
Oras Signa -pesuallashanan innovatiivisen, palkitun 360 asteen muotoilun ansiosta hanan käyttö on helppoa – se antaa käyttäjälle enemmän käsitilaa ja liikkumavapautta. Juoksuputki kääntyy 150° ja mahdollistaa näin koko pesualtaan käytön. Suuren käyttömukavuuden lisäksi Oras Signa tekee vedenkäytöstä hallittavampaa, joustavampaa ja ekologisempaa. Hanasta on saatavissa sekä kosketusvapaan toiminnon tarjoava hybridimalli että perinteinen vipuhana arjen erilaisiin tilanteisiin.

Oras Signan hybridimalli toimii sekä perinteisenä vipuhanana että kosketusvapaana hanana. Kosketusvapaan hanan voi avata viemällä käden sen viereen. Hana sulkeutuu automaattisesti 6 sekunnin kuluttua. Sekä hybridimallin että perinteisen vipuhanan saa joko kiinteällä tai ulosvedettävällä juoksuputkella varustettuna. Ulosvedettävä juoksuputki on käytännöllinen, esimerkiksi suoraan pesualtaalla tapahtuvaan hiusten pesuun. Luonnollisesti Oras Signan saa myös Bidetta-versiona. Myös Oras Signa -hanasarja valmistetaan Oraksen Rauman tehtailla. Oras Signa -pesuallashanan hinnat alkaen 342 €. Katso lisää www.oras.com

Oras Group on vahva eurooppalainen talotekniikan vesikalustetoimittaja: markkinajohtaja Pohjoismaissa ja johtava
yritys Manner-Euroopassa. Yrityksen tehtävä on tehdä veden käytöstä helppoa sekä ympäristöä säästävää ja sen
visiona on tulla kehittyneiden vesikalusteiden eurooppalaiseksi markkinajohtajaksi. Oras Groupilla on kaksi vahvaa
brändiä, Oras ja Hansa.

Konsernin pääkonttori sijaitsee Raumalla ja tehtaat sijaitsevat Raumalla, Saksan Burglengenfeldissä, Tšekin Kralovicessa ja Puolan Olesnossa. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 1400 ihmistä kahdessakymmenessä maassa. Oras Groupin omistaa perheyhtiö, teollinen omistaja Oras Invest.

Lisätietoja sekä aiheeseen liittyviä kuvia löytyy lisää webbisivuiltamme: www.oras.com tai Oras Oy, puh.(02)
83161 sekä maajohtaja Marko Sundholm, puh. nro +358 50 342 5269