Sujuva arki kuuluu kaikille

Autismisäätiössä ajattelemme, että sujuva arki kuuluu kaikille. Olemme yhteiskunnallinen yritys, jossa tuotamme palveluita asiakkaamme lähtökohdista – juuri sinne mihin tukea arjessa tarvitaan.

Vuodesta 1998 Autismisäätiö on innostanut ja auttanut autismikirjon henkilöitä elämään täydessä potentiaalissaan ja kokemaan onnistumisia. Nyt vuonna 2020 meillä on 350 ammattilaista jotka tekevät parhaansa, että omanlainen arki on mahdollista meidän asiakkaille palveluidemme kautta.

Vastuullisuuden täytyy näkyä niissä arvoissa mitä edustamme, mutta ennen kaikkea arvojen tulee näkyä myös empirian kautta teoissa. Arvoista on hyvä puhua, mutta on vielä arvokkaampaa tehdä sellaisia asioita, jotka tuntuvat ja näkyvät arjessa. Vastuullisuus on mm. sitä, että asiakkaamme nähdään yksilöinä, jolloin heidän palvelunsa tulee olla heidän näköisiä. Yksiköidemme henkilökunta tekevät tämän eteen kovasti töitä ja eivätkä omien sanojensa mukaan muulla tapaa haluaisikaan tehdä työtään.

Vastuullisuus on tänä päivänä jokaisen yrityksen ajatuksissa ja koemme, että tämä on hyvä asia. Se, että vastuullisuudesta puhutaan, muuttuu teoiksi ja auttaa yrityksiä kilpailemaan keskenään siitä kuka sen parhaiten osaa tehdä. Kilpailu sinänsä ei ole tärkeää, mutta se edesauttaa epäsuorasti meitäkin tekemään vielä enemmän töitä parempien palveluiden eteen.

Toivommekin, että löydämme kaikki uusia vastuullisia tekoja vuonna 2021.

Vesa Korhonen
Yhteiskuntasuhdejohtaja
Autismisäätiö

Autismisäätiö on autismikirjon ihmisten omaisten perustama yleishyödyllinen, säätiömuotoinen yritys. Tarjoamme asiantuntevia palveluja autismikirjon henkilöille ympäri Suomen. Ymmärrämme merkityksemme suhteessa yhteiskuntaan sekä laadukkaiden palveluiden tuottajana että vaikuttavana suurena toimijana. Siksi toimimme avoimesti ja voittoa tavoittelemattomasti yhdenvertaisen yhteiskunnan hyväksi.

https://www.autismisaatio.fi/

Tämä blogi on osa Yhteiskunnallinen Yritys -merkin blogisarjaa, jossa tuodaan esille vastuullisesti toimivien jäsenyrityksien toimintaa ja #vastuullisuustekoja.