Kysynnän kasvu laittoi makaronikoneet laulamaan – Koronatarina: case Myllyn Paras

Korona iski Suomeen varhain keväällä 2020. Kun hallitus kertoi suorassa uutislähetyksessä rajoittavansa liikkumista maan sisällä ja ulkorajoilla, ihmiset ryntäsivät kauppoihin ja alkoivat hamstrata. Tämä on suomalaisen valmistajan, Myllyn Parhaan kuvaus kysynnän suorasta vaikutuksesta.

Kauppojen hyllyt ja jopa kauppojen keskusvarastot tyhjenivät peruselintarvikkeista. Pitkään säilyvistä, tutuista ja turvallisista, mutta arjessa huomiota herättämättömistä tuotteista. Kuten makaronista.

Suomen suurimman pastan ja makaronin valmistajan Myllyn Parhaan tuotantolaitoksessa Hyvinkäällä koronahamstraus laittoi liikkeelle poikkeusolot. Sisäänostojen määrä moninkertaistui. Mylly laitettiin jauhamaan kolmessa vuorossa ja makaronikoneet lauloivat yötä myöten. Meni vain tovi kun media löysi tiensä kauppojen tyhjien hyllyjen ja ihmisten sosiaalisessa mediassa jakamien kuvien ääreltä ihmettelemään, että mistä sitä makaronia Suomessa oikein tulee. Silloin Myllyn Parhaalla puhelimet alkoivat soida. Toimitusjohtaja Miska Kuusela sai tyynnytellä suorissa uutislähetyksissä ja uutisjutuissa, että ruokahuollon ketju toimii poikkeusoloissakin. Kotimaista viljaa on varastoissa pitkäksi aikaa, mylly jauhaa, makaronikone käy ja vähittäiskauppa myy.

Kymmenet makaronin hamstrauksesta kertovat jutut kiteytyvät MTV3:n uutisen otsikkoon: Hamstraajat hamstraa, mutta Myllyn Parhaan toimitusjohtaja lupaa: “Makaroni ei lopu Suomesta”.
Eikä se missään vaiheessa loppunutkaan.

Videolla Myllyn Paras Oy:n toimitusjohtaja Miska Kuusela kertoo itse, miten kysynnän kasvu laittoi makaronikoneet laulamaan tauotta: