Apetitin ainutlaatuinen arvoketju tuo kotimaista ruokaa suomalaisten pöytiin

Suomalaisen ruoantuotannon valtteja ovat puhtaus, ruokaturvallisuus ja vastuullisuus. Ne ovat myös Apetitin toiminnan ja ainutlaatuisen arvoketjumme ytimessä. Meille kotimaisuus on tärkeä arvo.

Apetitin toiminta perustuu tiiviiseen yhteistyöhön kotimaisen alkutuotannon kanssa. Noin 140 sopimusviljelijäämme kasvattavat meille joka vuosi noin 34 miljoonaa kiloa puhtaita kotimaisia kasviksia. Vihannes- ja ruokapakasteissa käyttämämme raaka-aineet ovatkin vuodesta toiseen noin 80-prosenttisesti kotimaisia.

Kotimaisuus näkyy raaka-aineiden lisäksi Apetitin tuotannossa. Kasvis- ja ruokapakasteet valmistetaan Säkylässä, kasviöljyt Kirkkonummella ja pakastepizzat Pudasjärvellä. Kaikki Apetitin tuotanto on siis Suomessa, jossa työllistämme noin 370 ihmistä. Lisäksi toiminnallemme on merkittäviä välillisiä työllistäviä vaikutuksia eri elintarvikeketjun osissa aina alkutuotannosta muun muassa tehtaiden ylläpitoon ja elintarvikejakeluun liittyviin tehtäviin.

Kestävä ruokatuotanto välttämätöntä omavaraisuuden takaamiseksi

Vastuullinen ruoan tuotanto tarkoittaa meille kestäviä toimintatapoja läpi arvoketjun sekä turvallisia ja laadukkaita tuotteita. Vastuulliset toimintatavat liittyvät paitsi toiminnan ympäristövaikutuksiin ja pitkäaikaisesti kestävään ruoantuotantoon, myös sosiaalisiin vaikutuksiin, kuten työntekijöidemme hyvinvointiin ja kaikille kannattavaan yhteistyöhön kumppaneiden ja sopimusviljelijöiden kanssa.

Kotimainen omavaraisuus ruoantuotannon suhteen on merkittävä asia, johon vastuullinen ja kestävä elintarviketuotanto liittyy oleellisesti. Omavaraisuuden ylläpitämiseksi meidän tulee huolehtia sekä maaperämme kasvukunnosta että siinä ruokaa kasvattavasta viljelijästä. Ketju suomalaisen ruoan tuottamiseksi ei toimi, mikäli toimintatavat eivät ole pitkällä aikavälillä kestäviä.

Apetitin toiminnassa tämä näkyy muun muassa pitkäjänteisenä yhteistyönä suomalaisten sopimusviljelijöidemme kanssa, joista monet ovatkin pitkäaikaisia kumppaneitamme. Yhteistyön tuloksena syntynyt ja jatkuvasti kehittyvä Vastuuviljely-menetelmä takaa laadukkaan, turvallisen ja ympäristömyönteisen viljelyn, jonka tuloksena tuotamme puhtaita ja kotimaisia avomaan vihanneksia.

Kaikille hyvä ruoka. Läheltä.

Apetitin tuotteet ovat näkyvä osa vähittäiskauppojen pakastealtaita ja kuuluneet jo pitkään suomalaisten ruokapöytiin. Klassikkotuotteiden, kuten pinaattikeiton ja kasvissekoitusten lisäksi suomalaisten arkea helpottavat myös kasvipohjaiset ruokatuotteet ja kotimaiseen järvikalaan pohjautuvat ruokapakasteet.

Kotimainen ruoka ja työ ansaitsevat näkyvyytensä, minkä vuoksi myös viesti kotimaisuudesta on tärkeä asia. Tutkimusten mukaan suomalaiset kuluttajat arvostavat ja suosivat kotimaisia elintarvikkeita. Meillekin Hyvää Suomesta -merkillä on siis iso merkitys. Arvoon pohjautuvan merkityksensä lisäksi se ja oma Kotimainen-merkkimme viestivät sekä kotimaisista raaka-aineista että kotimaisesta työstä ruoan takana.

Nyt jos koskaan onkin aika suosia suomalaisia tuotteita. Ostamalla kotimaisia kasviksia tuet suomalaisia viljelijöitä, edistät viljelykehitystä ja teet myös omaa hyvinvointiasi tukevan valinnan. Kotimaisesta maksaa mielellään.

Esa Mäki
Toimitusjohtaja, Apetit

Apetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla terveellisiä, maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja. Lue lisää: apetit.fi

Kirjoitus on osa Ole osa hyvän ketjua – Osta työtä Suomeen -kampanjan blogisarjaa. Blogipostauksissa ketjun eri toimijat – tuottajat, viljelijät, erilaiset yritykset, kauppa ja kuluttaja – kertovat omista rooleistaan, arvoistaan ja merkityksestä huoltovarmuuden sekä suomalaisen työn näkökulmasta

 

Jutun kuvat: Pauliina Puputti