BORN GLOBAL -PALKINTO ANTAA TUNNUSTUSTA FOODDUCK®-LEVITEANNOSTELIJALLE

Foodduck Oy on voittanut Entrepreneurial Spirit of Turku Award -palkinnon kategoriassa Born Global – Syntynyt kansainväliseksi tunnustuksena ansiokkaasta innovatiivisen tuotteen kehittämisestä ja suomalaisen innovaation viemisestä kansainvälisille markkinoille.

Palkinnon luovutti Foodduck Oy:lle Turun Seudun Kehittämiskeskus yhdessä palkintoraadin kanssa Creative Business Campin iltajuhlassa Turun Logomossa 27.5.2015.

”Born Global -palkinnon kriteerinä on, että yrityksen liikeidean perustana on kansainvälinen liiketoiminta. Yritys pelaa ainakin ’Eurooppa-liigassa’, jopa globaaleilla markkinoilla, ja suurin osa yrityksen tuotannosta menee vientiin. Menestyäkseen yrityksen on osattava yhdistää suunnittelu, tuotanto ja markkinointi jo alusta alkaen. Lisäksi laajapohjainen yhteistyö niin asiakkaiden, jakelukanavien kuin muiden partnereiden – jopa kilpailijoiden kanssa – ovat avain menestykseen”, kertoo Turun Elinkeinoasiamies Megumi Hayashi palkinnon myöntämisperusteista.

Foodduck Oy on vuonna 2012 perustettu perheyritys, joka on kehittänyt täysin uudenlaisen leviteannosteli-jan. Automaattisen ja hygieenisen annostelun lisäksi tuotteen keskeiset menestystekijät perustuvat huippuekologiseen levitepakkaukseen. Muovia kuluu selvästi vähemmän kuin leviterasioissa eikä alumiinia käytetä lainkaan. Tarkka annoskoko ja pakkauksen tehokas käyttö tuo merkittäviä säästöjä levitteen kulutukseen. Laitteen mahdollistamat hygieeniset, ekologiset ja kustannussäästöihin liittyvät edut ovat kiistattomat.

”Ensimmäiset FOODDUCK®-leviteannostelijat lähtivät myynnilliseen pilottikäyttöön keväällä 2015. Niitä on käytössä jo useissa kunnissa ja ravintoloissa. Käyttäjiltä saatu palaute on ollut hyvin positiivista. Neuvotte-luyhteys kansainvälisten elintarvikejättien kanssa on jo auki. Keksintö on ainut laatuaan maailmassa, ja markkina on globaali. Yrityksen tavoite on, että vuonna 2020 yli 80 % liikevaihdosta tulee kansainvälisestä liiketoiminnasta”, kertoo palkinnon iltajuhlassa vastaanottanut Foodduck Oy:n varatoimitusjohtaja Toni Sorsavirta.

”FOODDUCK®-leviteannostelija on loistava esimerkki suomalaisesta high-tech-osaamisesta. Haluamme onnitella Foodduck Oy:tä ja sen henkilökuntaa innovatiivisesta ja yritteliäästä liiketoiminnasta sekä sosiaalisesta vastuusta yrityksen toiminnassa”, toteaa Hayashi.

Lisätiedot:
Toni Sorsavirta
Varatoimitusjohtaja, Foodduck Oy
P. 050 414 0002
toni.sorsavirta@foodduck.fi

Foodduck Oy on suomalainen vuonna 2012 perustettu yritys. Foodduck Oy on edelläkävijä ravintoloiden asiakaspalvelutiloissa ja ammattikeittiöissä käytettävien rasvojen, tuorejuustojen ja muiden levitteiden automaattisissa annosteluratkaisuissa. FOODDUCK®- leviteannostelija on ainoa laatuaan maailmassa, ja tuotteelle sekä järjestelmälle on haettu kansainvälistä patenttisuojaa. Visiomme mukaan FOODDUCK® on tulevaisuudessa niin ravintolalle kuin ruokailijoille merkki vastuullisesta ja ekologisesta leipäpöydästä.