Avainlippu-merkin käyttöoikeus poistetaan Teboilin nestemäisiltä voiteluaineilta

Suomalaisen Työn Liitto irtisanoo Oy Teboil Ab:n jäsenyyden sekä poistaa Avainlippu-merkin käyttöoikeuden Teboilin nestemäisiltä voiteluaineilta välittömästi. Teboilin omistaa venäläinen öljy-yhtiö Lukoil.

Teboilin Haminassa valmistamille voiteluaineille myönnettiin Avainlippu-merkin käyttöoikeus joulukuussa 2021 ja Suomalaisen Työn Liiton sääntöjen mukaan Teboil liittyi samalla liiton jäseneksi. Avainlipun kriteereiden mukaan merkki voidaan myöntää Suomessa valmistetulle tuotteelle, jonka kotimaisuusaste on vähintään 50 %. Lukoil on Venäjän suurimpia yhtiöitä, jonka Suomessa toimiva tytäryhtiö Oy Teboil Ab on.

”Poistamme Teboilin jäsenyyden sekä Avainlippu-merkin käyttöoikeuden välittömästi Suomalaisen Työn Liiton johtokunnan päätöksellä. Tuomitsemme Venäjän sotatoimet Ukrainassa ja tällä päätöksellä haluamme olla mukana puolustamassa rauhaa ja kansainvälisiä sopimuksia”, sanoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

Lisätietoja:

Tero Lausala
toimitusjohtaja, Suomalaisen Työn Liitto, tero.lausala@suomalainentyo.fi, 050 407 2623

Hanna Malinen
viestintäpäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, hanna.malinen@suomalainentyo.fi, 050 369 4949

Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä. Se kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu on tuotettu Suomessa ja työllistää Suomessa. Lisäksi tuotteen tai palvelun kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia. Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Tehtävämme on kannustaa valitsemaan työtä Suomeen. www.suomalainentyo.fi