Uudet puheenjohtajat valittu: Kati Ihamäki johtokuntaan ja Antti Korpiniemi valtuustoon

OP Ryhmän yritysvastuusta vastaava johtaja Kati Ihamäki on valittu Suomalaisen Työn Liiton johtokunnan uudeksi puheenjohtajaksi ja Berner Oy:n toimitusjohtaja Antti Korpiniemi puolestaan valtuuston uudeksi puheenjohtajaksi. Vuosina 2020–2021 johtokuntaa luotsannut Hopea-Puro Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja osaomistaja Riitta Huuhtanen jatkaa liiton vaalivaliokunnan jäsenenä ja Harvian toimitusjohtaja Tapio Pajuharju siirtää tehtävänsä Korpiniemelle johdettuaan valtuustoa pitkään.

Kati Ihamäki valittiin Suomalaisen Työn Liiton johtokunnan puheenjohtajaksi 19.11.2021 pidetyssä valtuustonkokouksessa. Varapuheenjohtajaksi valittiin Saintex Oy:n toimitusjohtaja Susanna Blomqvist. Uusien puheenjohtajien ohella aloittaa toimintansa myös uusi johtokunta. Johtokunnan valitsee liiton lähes 5 000 jäsenyritystä edustava valtuusto. Vaikean korona-ajan vuodet 2020–2021 liiton johtokunnan puheenjohtajana toiminut Riitta Huuhtanen jatkaa liiton luottamustehtävissä vaalivaliokunnan jäsenenä.

Niin ikään 19.11.2021 pidetyssä liittokokouksessa valittiin valtuuston puheenjohtajaksi seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi Berner Oy:n toimitusjohtaja Antti Korpiniemi. Korpiniemi ottaa valtuuston johdettavakseen pitkään sitä johtaneelta Tapio Pajuharjulta. Varapuheenjohtajiksi valittiin henkilöstöjohtaja Jenni Gallagher Fazer Groupista ja alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Lisätietoja:

Kati Ihamäki, OP Ryhmän yritysvastuusta vastaava johtaja, kati.ihamaki@op.fi, p. 040 582

Tero Lausala, toimitusjohtaja, Suomalaisen Työn Liitto, tero.lausala@suomalainentyo.fi, p. 050 407 2623

Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Liitto hallinnoi suomalaisesta työstä kertovia Avainlippu-, Design from Finland- ja Yhteiskunnallinen Yritys -merkkejä ja sen tehtävänä on kannustaa valitsemaan työtä Suomeen. www.suomalainentyo.fi


Kuva: Mikko Käkelä. Uusi johtokunnan puheenjohtaja Kati Ihamäki ja edeltäjänsä Riitta Huuhtanen.