Tervetuloa meille -viikko avaa ovet suomalaisiin yrityksiin

Suomalaisen työn liiton organisoima Tervetuloa meille! -viikko järjestetään 2.–8.10. Suomen suurin yritysten yhtäaikainen avointen ovien tapahtuma auttaa yrityksiä lisäämään tunnettuuttaan sekä tuomaan esille suomalaista osaamista. Tapahtumaviikolle on tilausta, sillä suomalaiset pitävät tärkeänä, että yritykset viestivät avoimesti vastuullisuudesta sekä työllistävästä vaikutuksesta.

Suomalaisen työn liitto tutkii säännöllisesti suomalaisten kulutustottumuksia sekä arvoja ja asenteita. Suomalaisten kulutusarvoissa korostuvat yleisesti ottaen halu tukea suomalaista työtä ja vastuullisuus, mutta poikkeuksellisen epävarmana aikana kotimaisten tuotteiden ja palveluiden valitseminen on myös vastuullisuusteko maamme talouden näkökulmasta.

”Talouden epävarmuus on kutistanut lähes jokaisen suomalaisen kukkaroa ja ajanut kuluttajat pohtimaan valintojaan entistä tarkemmin. Suomalaisilla on kuitenkin vahva halu tukea kotimaista työllisyyttä aina kun se on vain mahdollista, ja oman alueen yrittäjät ja toimijat kiinnostavat kuluttajia”, kertoo Suomalaisen työn liiton toimitusjohtaja Katri Viippola.

Taloustutkimuksen tekemän selvityksen mukaan jopa 87 prosenttia suomalaisista pitää tärkeänä, että yritykset viestivät avoimesti niiden työllistävästä vaikutuksesta. Myös yrityksen viestiminen toimintansa vastuullisuudesta on tärkeää suomalaisille. Tätä mieltä on neljä viidestä suomalaisesta.

Tervetuloa meille -viikon kautta yritykset voivat viestiä vastuullisuusteoistaan sekä esitellä suomalaista osaamistaan erilaisille kohderyhmille. Teemaviikolla on tarjolla mm. tehdasvierailuita, tietoiskuja, ystävämyyntejä ja yritysesittelyitä, ja teemaviikko on avoin kaikille yrityksille ja yhteisöille.

Tervetuloa meille -viikon tapahtumakalenteriin on koottu kaikki viikon aikana järjestettävät avointen ovien tapahtumat. Tapahtumia järjestää useat kymmenet yritykset ympäri Suomen. Tapahtumakalente­rin osoite on: tervetuloameille.fi

Tutkimustiedot perustuvat Suomalaisen työn liiton tilaamaan ja Taloustutkimuksen toteuttamaan selvitykseen, joka toteutettiin elokuussa 2022. Tutkimukseen vastasi 1537 iältään 15–79-vuotiasta osallistujaa valtakunnallisesti.

Lisätiedot:

Merja Mantila, projektipäällikkö, merja.mantila@suomalainentyo.fi puh. 050 330 3640

Tervetuloa meille -viikon aikana 2.-8.10.2023 yritykset ympäri Suomen avaavat ovensa ja näyttävät, millaista työtä niissä tehdään. Tempaus on avoin kaikille yrityksille. Tervetuloa meille -viikon takana on Suomalaisen työn liitto. www.tervetuloameille.fi

Suomalaisen työn liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Tehtävämme on kannustaa valitsemaan työtä Suomeen. www.suomalainentyo.fi