Kauneve ajatteli lasten villahaalarin uusiksi

Visuaalisuutta ja hyvää laatua arvostavat sekä lapset että aikuiset, uskoo Kauneven Tiina Taivainen. Uudessa syysmallistossaan Kauneve jatkaa tinkimättömällä tiellään ja laajentaa tällä kertaa asiakkaiden toiveesta lasten villavaatteisiin. Helsinkiläisyrityksen juuret ovat Raumalla, Suomen länsirannikolla.

Kauneve jää mieleen graafisesta ilmeestään ja erottuvista väreistään. “Lasten ja aikuisten tuotteissa toimivat samat kuosit”, sanoo Kauneven suunnittelija, yrittäjä Tiina Taivainen. Villahaalari on perinteisesti käytännöllinen lastenvaate, mutta siltä odotetaan nykyisin paljon muutakin kuin lämmittävyyttä. Sen pitää olla mukava päällä ja näyttää hyvältä, aina parempi, jos se on ekologinen ja kotimainen. Kauneven vastaus näihin odotuksiin on yhdistää perinteinen villahaalari omaan 50-luvun inspiroimaan visuaaliseen tyyliinsä ja tämän hetken väreihin sekä tuottaa se vastuullisesti Suomessa. “Tarkoitus ei ole pukea lapsia liian aikuismaisesti, muttei myöskään vähätellä lasten makua.”

Vastuullisuus on Taivaiselle sisäänrakennettu tapa toimia yrittäjänä. Kauneven koko tuotantoprosessissa alusta loppuun otetaan huomioon eettiset ja ekologiset periaatteet. Villa on sertifioitua luomulaatua. Kestävyyttä on myös tuotteiden suunnittelu pitkäikäisiksi.

Kaikki lasten ja aikuisten neuleet valmistetaan Suomessa, suurin osa tuusulalaisessa neulomossa ja osa Pohjanmaalla. Kotimaisuus takaa sen, että tuotanto-olot ovat kunnossa ja välimatkat lyhyitä. “Kotimaisuus on arvovalinta, jolla voin paitsi vaikuttaa tuotteiden ekologisuuteen myös tukea suomalaista työtä”, sanoo Taivainen. Korkeampi hinta antaa kuluttajalle luvan vaatia paljon, ja tähän vaatimukseen Kauneve vastaa. Esimerkiksi visuaalisuuden varjolla ei ole tingitty käyttömukavuudesta tai kotimaisuudesta, ja ekologisuuden vuoksi ei ole tingitty väreistä tai laadusta.

Kauneven A/W 2016-17 mallisto sisältää uusia villahaalareita, neuletakkeja ja asusteita lapsille. Edellisten kausien suosituimmat tuotteet jatkavat myös tuotannossa. Lastenvaatteiden lisäksi mallistosta löytyy uusia asusteita sekä naisille että miehille.

KUTSU
Tervetuloa tutustumaan syksyn uuteen mallistoon ja Kauneven suunnittelijaan “KAUNEVE A/W 2016-17 ENNAKKOILTAPÄIVÄNÄ” kotimaisen lastendesignin liikkeeseen Harakanpesä Shopiin 7.9.2016 klo 15-18, os. Eerikinkatu 9, Helsinki. Lisätietoja tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/131034330679248/

YHTEYSTIEDOT
Tiina Taivainen
Kauneve
+358 40 761 8138
tiina@kauneve.com
www.kauneve.com
www.facebook.com/kauneve
www.instagram.com/kauneve

Kauneve on vuodesta 2013 toiminut helsinkiläinen design-yritys, jonka juuret ovat Suomen länsirannikolla. Nimi tulee rauman murteesta ja tarkoittaa “kauniimpaa”. Kauneve suunnittelee ja valmistaa aikuisten ja lasten asusteita sekä lastenvaatteita vastuullisesti. Kaunevelle on myönnetty Suomalaisen työn liiton Avainlippu- ja Design from Finland -merkit. Tekstiilisuunnittelija Tiina Taivainen ammentaa suunnittelussaan omasta taustastaan, menneiltä vuosikymmeniltä ja ympäröivän maailmamme pienistä asioista.