Neljä kotimaista lääkäripalveluyritystä aloittavat yhteistyön – Turkuun yhteinen vastaanotto, jossa panostetaan asiakaskokemukseen

Lääkärikeskus Aava, PlusTerveys Hammaslääkärit, Pikkujätti lasten ja nuorten lääkäriasema ja Maresan verkostoituvat ja käynnistävät yhteistyön avaamalla yhteisen toimipisteen Turkuun. Terveyspoukamaksi nimetyssä toimipisteessä tullaan panostamaan lääkärissä ja hammaslääkärissä käynnin stressiä ja pelkoja vähentävään asiakaskokemukseen.

Neljä täysin kotimaista lääkäri- ja hammaslääkäripalveluita tarjoavaa yritystä ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tavoitteena on luoda yhdessä asiakkaille inhimillinen ja lääkärissä käynnin stressiä poistava asiakaskokemus. Ensimmäinen yhteinen vastaanotto, Terveyspoukama, avataan Turkuun Kupittaalle ensi vuoden alussa. Lääkärikeskus Aavalle, PlusTerveys Hammaslääkäreille ja Pikkujätti lasten ja nuorten lääkäriasemalle on myönnetty suomalaisesta palvelusta kertova Avainlippu-merkki.

Verkoston toimijat ovat mukana tarjoamalla asiakkaille omalta osa-alueeltaan terveyspalveluiden erityisosaamista. Pikkujätti lasten ja nuorten lääkäriasema on lapsiin ja nuoriin keskittynyt yksityinen erikoislääkäriasema. PlusTerveys on hammaslääkäripalveluiden kehittämisen uran uurtaja Suomessa, ja panostaa yksilölliseen ja kokonaisvaltaiseen suun hoitoon. Lääkärikeskus Aava on vahva työterveyshuollon toimija ja digitaalisten työterveyspalveluiden kehittäjä. Merenkulkuun ja varustamoalaan erikoistunut Maresan puolestaan on merimieslääkäripalveluiden ja työterveyshuollon erikoisosaaja omalla alallaan.

Verkostoitumisen taustalla yhteinen arvopohja ja halu kehittää asiakaskokemusta

”Verkoston yrityksiä yhdistää suomalaisen omistuksen lisäksi tavoite tehdä lääkärissä käynnistä mahdollisimman helppoa ja miellyttävää”, kertoo Pikkujätin toimitusjohtaja Juha Viertola. ”Pikkujätin tavoitteena on, että lapsen on kiva tulla lääkäriin, silloinkin kun on paha olla.”

Pikkujätti lasten ja nuorten lääkäriasemissa asiakaskokemus on ollut toiminnan keskiössä heti sen perustamisesta lähtien ja samaan tapaan asiakaslähtöistä palvelukokemusta tullaan rakentamaan nyt myös aikuisille hammaslääkärissä tai työterveyshuollossa asioiville asiakkaille. Terveyspoukamassa toimijoiden yhteistyö hyödyttää eniten asiakasta.

”Suun terveyden merkitys kokonaisterveydelle on noussut julkiseen keskusteluun vasta viime aikoina. Tällä yhteistyöllä voimme tarjota asiakkaille kokonaisvaltaiset terveydenhuollon palvelut. Haluamme, että asiakkaat voivat lähestyä hammashoidon ammattilaisia helposti ja matalalla kynnyksellä, jotta voimme yhdessä hoitaa suun ennen kuin mahdolliset ongelmat kasvavat” PlusTerveyden toimitusjohtaja Eila Annala kertoo. ”Meillä hammaslääkäriä ei enää tarvitse pelätä.”

Lisätietoja yhteistyöstä ja Terveyspoukamasta antavat:

Toimitusjohtaja Juha Viertola, Pikkujätti lasten ja nuorten lääkäriasema, puh. 050 64222 juha.viertola@pikkujatti.fi

Toimitusjohtaja Eila Annala, PlusTerveys Hammaslääkärit, puh. 040 702 7750, eila.annala@plusterveys.fi

Toimitusjohtaja Raija Tapio, Lääkärikeskus Aava, puh. 040 543 1032, raija.tapio@aava.fi

Toimitusjohtaja Jarmo Iisakka, Maresan Oy, puh. 040 706 7908, jarmo.iisakka@maresan.fi

 

Pikkujätti lasten ja nuorten lääkäriasema Oy on lapsiin ja nuoriin keskittynyt yksityinen, suomalainen lastenlääkäriasemaketju, jonka ensimmäinen toimipiste Pikkujätti Tapiola avattiin vuonna 1987 Espooseen. Pikkujätissä pitää vastaanottoa lähes 190 lastenlääkäriä, erikoislääkäriä ja muuta lasten terveydenhoitoon erikoistunutta asiantuntijaa. Pikkujätti lasten ja nuorten lääkäriasemia on kuusi ja ne sijaitsevat Espoossa, Helsingissä (2), Hyvinkäällä, Järvenpäässä ja Vantaalla.

Suomalainen Lääkärikeskus Aava on edistänyt terveyttä ja hyvinvointia jo yli 50 vuotta. Huolenpitomme kantaa läpi ihmisen koko elämän. Perheyrityksessämme toimii yli 1000 ammattilaista, 12 toimipisteessä, 9 paikkakunnalla.

Lääkärikeskus Aava ja Pikkujätti lasten ja nuorten lääkäriasema ovat osa Aava-konsernia, johon kuuluvat myös Uudenmaan Seniorikodit Oy ja syöpäsairaala Docrates Oy.

PlusTerveys Hammaslääkärit Oy on yksityisiä suun terveydenhuollon palveluita tuottava yritys. PlusTerveys Hammaslääkäreiden laaja palveluverkosto kattaa 127 yksilöllistä hammaslääkäriasemaa 70 paikkakunnalla ympäri Suomen. PlusTerveys Hammaslääkäreissä työskentelee 1000 henkilöä. PlusTerveys Hammaslääkärit on osa täysin suomalaista PlusTerveys-konsernia, jonka omistavat siellä työskentelevät hammaslääketieteen ja lääketieteen ammattilaiset.

Maresan Oy on vuonna 2017 perustettu merenkulkuun ja varustamoalaan erikoistunut työterveyshuoltoyhtiö, jolla on toimipiste Helsingissä ja etäpalveluita ympäri Suomen. Maresanin tavoitteena on tuottaa palveluja merkittävälle osalle suomalaista merenkulkua sekä toimia aktiivisesti merenkulkijoiden työkyvyn ylläpitämisessä.