Polaria Oy täytti 50 vuotta juhlallisuuksien saattelemana

Suomen johtava kylpyhuonekalusteiden valmistaja Polaria juhlisti puolta vuosisataansa Mäntyharjulla henkilöstön, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa torstaina 20.2. Suomalaisen Työn Liiton Nina Pohjoiskoski osallistui tilaisuuteen juhlapuhujana.

Polaria Oy on kehittynyt puolessa vuosisadassa Suomen halutuimmaksi kylpyhuonekalusteiden valmistajaksi, joka työllistää tehtaallaan Mäntyharjulla viitisenkymmentä ihmistä. Yrityksen tunnetuin tuote lienee Polaria-valaisinpeilikaappi, Avainlippu-tuote, jonka suuri osa suomalaisista on nähnyt satoja kertoja, sadoissa eri kylpyhuoneissa. Tilaisuudessa katsottiin tulevaan, mutta samalla tehtiin kiitollinen katsaus menneisyyteen.

Avainlipun asiakkuuspäällikkö Nina Pohjoiskoski kiteytti puheessaan tähänastisen yhteisen taipaleen:

”Yhteinen matkamme alkoi jo 30 vuotta sitten kun silloinen Vakiometalli Oy liittyi Suomalaisen Työn Liiton jäsenyritykseksi. Arvostamme suuresti, että suomalainen työ on teille tärkeä asia. Merkkinä siitä teille on myönnetty Avainlippu-merkki Polaria-kylpyhuonekalusteille sekä ensiapu- ja lääkekaapeille. Hienoja ja kestäviä tuotteita!”

Pohjoiskoski esitteli Suomalaisen Työn Liiton uutta strategisesti tärkeää teemaa, vastuullisuutta.

”Tutkimukset osoittavat, että vastuullisuus vaikuttaa jo nyt merkittävästi ostopäätöksiin ja tulevaisuudessa sen merkitys tulee kasvamaan. Uskomme, että vastuullinen työ on perusvaatimus sille, että Suomi pärjää kilpailussa tulevaisuudessa. Lisäksi vastuullisuus on erottautumistekijä, jolla yrityksille ja niiden tuotteille luodaan kilpailuetua, niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.”

Suomalaisen Työn Liitto on jäsenyritystensä kanssa määritellyt kolme pääkohtaa, joista vastuullinen työ koostuu: työpaikkojen luominen Suomeen, tuotannon ja toiminnan vastuullisuus sekä hyvä työnantajuus. Pohjoiskoski nosti esiin esimerkkejä, miten hienosti Polarialla jo näissä asioissa toimitaan:

”Polaria panostaa vahvasti oman toiminnan kehittämiseen Suomessa, jotta pysytte kilpailukykyisenä. Olette mm. hienosti investoineet tuotantokapasiteetin kehittämiseen ja operatiivisen tehokkuuden parantamiseen mm. automaation ja robotisaation avulla. Näin luotte kasvua ja uusia työpaikkoja.”

Juhlassa julkaistiin Polarian uusi brändivideo, joka on askel kohti avoimempaa ja leikkisämpää Polariaa, jonka tulevaisuus perustuu vahvasti yrityksen arvoihin – kestävyyteen, inhimillisyyteen ja kehitykseen. Tilaisuuden lopuksi Pohjoiskoski luovutti Polarialle Avainlippu-patsaan nimeltä ”Yhteistyö”, jonka on suunnitellut kuvanveistäjä Samuli Alonen Jyväskylästä.

Kuvat: Jari Pollari / Polaria Oy

Lisätietoa

Polarian tarina
Tiedote tapahtumasta Polarian verkkosivuilla