Suomalainen auttamisen sovellus voitti Norjan suurimman yrityskilpailun

Suomalainen, kolmen nuoren rakentama auttamisen sovellus Commu on voittanut Oslo Innovation Weekin 100 Pitches -kilpailun. Commu nousi voittajaksi yli 400 kansainvälisen startupin joukosta.Tuomaristoa johtanut, Norjan suurimman pankin DNB:n johtaja Rikard Søreng sanoo, että tuomaristo oli päätöksessään yksimielinen.

Commu on auttamisen sovellus, joka yhdistää auttajan ja avun tarvitsijan. Sovelluksella on jo yli 50,000 käyttäjää ympäri Suomen ja sillä on toimintaa myös Norjassa ja Saksassa. Commun kasvuvauhti ja missio herätti myös kansainvälisen tuomariston kiinnostuksen ja johti 200,000 Norjan kruunun pääpalkinnon voittoon Oslossa.

“Commulla on iso tavoite ja heidän toimintansa tuottaa lisäarvoa yhteiskunnalle. He ovat lähellä osoittaa, että heillä on tuote, jota markkinat haluavat. Tiimi osoittaa, että he voivat tuottaa tuloksia, ja perustaja Karoliina Kauhanen toimitti myös erittäin vakuuttavan esittelyn”, Søreng sanoo.

Tuomaristoon kuuluivat myös Atomico -sijoitusyhtiössä sijoittajana toimiva Amanda Hultman ja Entrepedia AS:n toimitusjohtaja Geir Førre.

Suomalainen auttaminen ja hyvät teot kiinnostavat ulkomailla

Commun perustanut Karoliina Kauhanen iloitsee kansainvälisestä tunnustuksesta. Voitto tuli täysin yllätyksenä.

“Tämä voitto on kovan työn tulos ja hieno saavutus sekä meille että myös koko Suomen startup -kentälle”, Kauhanen kertoo. “Commun voitto näyttää, että suomalaiselle innovaatiolle on kysyntää ja kiinnostusta ulkomailla. Kannattaa tehdä hyviä tekoja!”

Kauhasen ja perustajakollegoiden, Sami Ekmarkin ja Ronnie Nygrenin, tavoite on tehdä auttamisesta ja avun pyytämisestä mahdollisimman helppoa. Kauhasen mukaan Commu heijastelee yhteiskunnan tilannetta. Tällä hetkellä eniten apua pyydetään ja annetaan vertaistukeen ja juttuseuraan, ruoka-apuun sekä myös arjessa auttamiseen kuten lemmikkien hoitoon ja talkoisiin. Sovellus on maksuton yksityiskäyttäjille ladata ja käyttää.

“Olemme Yhteiskunnallinen yritys. Commun maksuttomuuden yksityiskäyttäjille mahdollistavat asiakkaamme kunnat ja yritykset”, Kauhanen kertoo. “Jo 5 kuntaa tarjoaa Commua asukkailleen turvallisena tapana tutustua. Tämän lisäksi yli 10 yritystä on tehnyt yritysvapaaehtoisuuden tempauksia ja hyviä tekoja yhteistyössä. Järjestämme tänäkin vuonna Suomen suurimman auttamisen tapahtuman #1000tekoa marraskuussa, johon olemme saaneet hienosti mukaan yrityskumppaneita.”

Commu on sovellus, joka ladataan älypuhelimelle Google Play -kaupasta tai App Storesta. Latauksen jälkeen maksuton tili, jonka jälkeen sovelluksessa voi pyytää apua tai tarjoutua auttamaan lähialueensa ihmisiä. Sovelluksen kautta voi viestiä lähiyhteisön asukkaiden kanssa turvallisesti, eikä esimerkiksi Facebook -profiilia tai puhelinnumeroa tarvitse jakaa. Halutessaan Commussa voi vahvistaa henkilöllisyytensä pankkitunnistautumisella tai Mobiilivarmenteella, mikä vahvistaa käyttäjien keskinäistä luottamusta.