Bonne Juomat Oy vahvistaa kotiseutuyhteistyötä lähiruokatuotannossa

Bonne Juomat Oy on Suomen omenakaupunki Lohjalla toimiva mehujen, välipalajuomien sekä marja-, hedelmä- ja juuressoseiden valmistaja. Tuoteperheeseemme kuuluu myös kuluttajapakattu kotimainen lähdevesi. Yrityksemme työllistää 22 henkilöä ja kasvua haetaan kehittämällä tuotteita ja yrityksen toimintaa sekä vientikauppaa.

Kotimaisuus ja lähiruokatuotanto ovat oleellinen ja kasvava osa Suomen marja-, hedelmä- ja juuressoseiden markkinajohtajan asemassa olevan Bonnen toimintaa.  Nyt haluamme täydentää sosetuoteperhettä kotimaisella omenasoseella.

Omenasoseen valmistus työllistää laajasti kotimaassa

Lohja tunnetaan Suomen omenakaupunkina, jossa on paljon suomalaista uraauurtavaa omenanviljelyn kokemusta ja osaamista. Lohjalainen omenamehu on monelle jo tuttu; nyt Bonne on tuomassa markkinoille lohjalaisen omenasoseen. Myös soseen valmistaminen työllistää paikallisia omenatarhaajia, logistiikkayrityksiä sekä yhteistyökumppaneitamme. Omenat kasvattaa ja kerää kymmenkunta viljelijää Länsi-Uudenmaan alueella, minkä jälkeen ne soseutetaan kotimaisilla yhteistyökumppaneilla Kymenlaakson ja Pohjois-Karjalan alueella.

Omenasoseen valmistaminen työllistää paikallisia omenatarhaajia, logistiikkayrityksiä sekä yhteistyökumppaneitamme.

Omenasose on hyvä alku laajemmallekin kotimaiselle sosetuoteperheelle metsämarjoista erilaisiin viljoihin, juureksiin ja yrtteihinkin. Omenasoseen lisäksi valikoimissamme on myös kotimainen puolukkasose aseptisesti pakattuna, sekin ilman lisäaineita ja lisättyä sokeria.

Vientituotteenakin suosiota on kerännyt Bonnen kotimainen mustikkamehu, joka on myös yksi Suomen suosituimmista mustikkamehuista. Mustikat tulevat erityisesti Pohjois- ja Itä-Suomesta ja ne myös käsitellään kotimaassa. Raaka-aine toimitetaan Bonnen Lohjan tehtaalle, missä niistä tehdään mehua. Tuotetta viedään naapurimaiden lisäksi Kiinaan ja Hongkongiinkin asti, pian myös Japaniin.

Vastuullisuus kaiken keskiössä

Kaikki tuotantoketjun toimijat toimivat vastuullisella tavalla, hyväksyttyjen laatujärjestelmiensä ja elintarvikelainsäädännön ja -valvonnan mukaisesti. Yhtenä esimerkkinä tästä Bonnelle myönnetty FSSC 22000 elintarviketurvallisuusstandardi. Suomalaisuus merkitsee meille nimenomaan turvallisuutta ja korkeaa laatua. Suomalaisista parhaista raaka-aineista, lohjalaisella omenaviljelyosaamisella.

Suomalaisuus merkitsee Bonnelle nimenomaan turvallisuutta ja korkeaa laatua. Suomalaisista parhaista raaka-aineista, lohjalaisella omenaviljelyosaamisella.

Lisäämme jatkossakin kotimaisten raaka-aineiden jalostusta ja käyttöä.  Tämä edellyttää yhteistyökumppaniketjun rakentamista, suomalaisia osaajia viljelijästä tuotantoprosessointiin, tuotekehityksestä logistiikkaan ja yhteistyöneuvotteluihin kaupan portaiden kanssa.

Toiminnassamme huomioidaan ilmastoasiat, kierrätys sekä ympäristöystävälliset pakkausmateriaalit. Lohjan tehtaamme pyörii vihreän sähkön voimalla ja lähes kaikki tehtaan jätteet saadaan kierrätettyä. Bonne ostaa raaka-aineita ja materiaalia vain vastuullisilta tuottajilta kotimaassa ja maailmalla.

Vientimarkkinoilla Avainlippu on selkeä ja arvostettu signaali hyvästä tuotteesta.

Avainlippu antaa vahvan positiivisen viestin laadusta ja suomalaisuudesta. Vientimarkkinoilla Avainlippu on selkeä ja arvostettu signaali hyvästä tuotteesta.

Bonnen yhteistyö K-ryhmän kanssa on rakentavaa ja tuotteet ovat hyvin ja yhä enemmän esillä kauppojen valikoimissa. Nyt jos koskaan on aika ostaa suomalaista!

Matti Väänänen
toimitusjohtaja
Bonne Juomat Oy

Kirjoitus on osa Ole osa hyvän ketjua – Osta työtä Suomeen -kampanjan blogisarjaa. Blogipostauksissa ketjun eri toimijat – tuottajat, viljelijät, erilaiset yritykset, kauppa ja kuluttaja – kertovat omista rooleistaan, arvoistaan ja merkityksestä huoltovarmuuden sekä suomalaisen työn näkökulmasta

 

BONNE JUOMAT OY

Bonne on Lohjalla toimiva mehujen ja mehutiivisteiden, välipalajuomien sekä marja -, hedelmä- ja juuressoseiden valmistaja 20 vuoden kokemuksella. Yritys palvelee sekä suurkeittiöiden ja elintarviketeollisuuden ammattilaisia että kuluttajia vähittäiskauppamarkkinoilla. Se on markkinajohtaja Suomessa marja-, hedelmä- ja juuressoseillaan.

MITÄ TARJOAA?

Laaja valikoima erilaisia kotimaisia soseita, uutuutena lohjalainen omenasose. Päätuotteisiin kuuluvat muun muassa omenamehu, vientituotteenakin suosituksi noussut mustikkamehu sekä kuluttajapakattu lohjalainen Lähteenlohkon lähteen lähdevesi.

Lupaamme yhden asian: E-koodit, pektiinit ja lisäaineet eivät ole tervetulleita tuotteisiimme. Me uskomme, että ihmiset ansaitsevat luonnollisesti maukkaita, puhtaita ja terveellisiä mehuja, välipalajuomia ja soseita. Toivomme, että mahdollisimman moni kuluttaja olisi bonnellisempi!