Uudessa vuotuisessa eCom Summit & Awards -tapahtumassa palkitaan suomalaisia verkkokaupan onnistujia

Toukokuussa ensimmäisen kerran järjestettävässä tapahtumassa kuullaan huippupuhujia mm. Booztilta, Ikealta ja Shopifylta. Illan gaalassa palkitaan digitaalisen kaupan toimijoita useissa eri kategorioissa. Tilaisuuden järjestää verkkokaupan toimijoiden vertaisyhteisö Digital Commerce Finland, jonka tavoite on kiihdyttää digitaalisen kaupan kehitystä ja kasvua Suomessa. Suomalaisen työn liitto on yksi Digital Commerce Finlandin perustajaorganisaatioista.

HELSINKI (28.2.2024) – eCom Summit & Awards -tilaisuus järjestetään 15.5.2024 Helsingissä Vanhalla Ylioppilastalolla. Kyseessä on Suomen suurin vuosittainen digitaalisen kaupan tapahtuma, joka koostuu päivällä pidettävästä seminaarista ja illan palkintogaalasta. Tapahtuman tavoitteena on tuoda yhteen verkkokaupan toimijoita eri puolilta Suomea ja antaa tunnustusta onnistumisista.

Tapahtuman järjestäjä, 2023 perustettu Digital Commerce Finland, on vertaisyhteisö, joka koostuu verkkokaupoista, kaupan alan pk-yrityksistä, palveluntarjoajista, digitaalisesta kaupasta kiinnostuneista sekä siihen vaikuttavista tahoista. Yhteisön perustajajäseniä ovat Kaupan liitto, Suomalaisen työn liitto, Posti, Sanoma, Keskisuomalainen ja Paytrail. Digital Commerce Finlandilla on jo yli 2000 jäsentä, joihin lukeutuu sekä verkkokauppiaita että niille palveluja tuottavia yrityksiä ja muita verkkokaupasta kiinnostuneita sidosryhmiä.

“Kauppa siirtyy yhä enemmän verkkoon, mikä luo sekä uudenlaisia haasteita että mahdollisuuksia kaupoille pienyrityksistä suuriin bränditaloihin. Me haluamme antaa sekä tukea että tunnustusta alan toimijoille Suomessa. Nostamalla eCom Summit & Awards -tapahtumassa esiin menestystarinoita osoitamme arvostusta onnistumisten eteen tehtyä työtä kohtaan ja tarjoamme samalla inspiraation lähteitä muille verkkokaupoille”, sanoo Digital Commerce Finlandin toimitusjohtaja Ville Simola.

Seminaarin puhujien joukossa ovat mm. Inter Ikean Capability Manager Anna Carolina Wiklund, Shopifyn Pohjois-Euroopan johtaja Benjamin Lang, Zalandon Principal Product Manager Eetu Paloheimo, Marimekon teknologiajohtaja Mikki Inkeroinen sekä Boozt.com-verkkokaupan co-founder, CCO Peter G. Jørgensen, joka puhuu kilpailuedun luomisesta verkkokaupan maailmassa.

“Suomi on yksi maailman digitalisoituneimpia maita, mutta silti Pohjoismaista vähiten kehittynyt verkkokaupan markkina. Tästä syystä markkinapotentiaali Suomessa on merkittävä”, sanoo Booztin Suomen maajohtaja Inka Wirman. “Suomalainen kuluttaja arvostaa ostamisen helppoutta, laajaa valikoimaa ja kilpailukykyisiä hintoja, joiden merkitys tietysti tämän hetken taloustilanteessa korostuu entisestään. Verkossa hintojen vertailu on myös helppoa, mikä lisää verkkokaupan kiinnostavuutta.”

Palkintogaalassa on noin 15 eri kategoriaa sekä yrityksille että yksilöille, mukaan lukien Vuoden kasvaja, Vuoden kansainvälistyjä ja Vuoden palveluntarjoaja sekä salaperäinen Taistelijan malja. Illan kruunaa Vuoden verkkokaupan palkinto. Palkintojen saajat valitsee asiantuntijaraati, mutta suuri yleisö voi osallistua nimeämällä ehdokkaita.

Digital Commerce Finland järjestää valmennus- ja verkostoitumistapahtumia, webinaareja ja yritysvierailuja jäsenilleen. Lisäksi yhteisön jäsenet kohtaavat toisiaan eri puolilla Suomea paikallisissa vertaissparrausklubeissa, joita on perustettu jo 23. Yhtiön pyrkii kehittämään ja kasvattamaan digitaalista kauppaa Suomessa sekä tukemaan suomalaisten verkkokauppayritysten kansainvälistä kasvua.

“Vertaisyhteisössä rakennamme suomalaisen verkkokaupan kansainvälistä kilpailukykyä yhdessä. Meillä on elinvoimainen yhteisö, jossa on hyvä yhteishenki ja kovia osaajia – esimerkiksi edellisessä Automaatiot markkinoinnissa -valmennuspäivässä oli mukana yli 600 digitaalisen kaupan ammattilaista jakamassa pyyteettömästi osaamista toisilleen. Verkkokaupan alallahan edelläkävijöitä löytyy kaikenkokoisista yrityksistä, ja meillä kaikilla on sekä opittavaa että annettavaa”, sanoo DCF-yhteisön aktiivinen jäsen, Finnish Design Shopin COO Reetta Noukka.

Lisätietoja medialle: Kuvat ja lisämateriaalit medialle

Ville Simola
Toimitusjohtaja, Digital Commerce Finland
044 0700 520
ville.simola@digitalcommerce.fi

Digital Commerce Finland

Digital Commerce Finland Oy on uusi yhteiskunnallinen ja yhteisöllinen yritys, joka auttaa digitaalista kauppaa kasvamaan nopeammin. Sen tavoitteena on rakentaa maailman kilpailukykyisin digitaalisen kaupan yhteisö Suomeen. Yhteisön käynnistymistä tukee kuusi perustajaosakasta: Kaupan liitto, Keskisuomalainen, Paytrail, Posti, Sanoma ja Suomalaisen työn liitto, sekä lukuisia muita digitaalisen kaupan kasvua tukevia kumppaniyrityksiä. www.digitalcommerce.fi