Uusi Fredman-konserni tavoittelee täydellistä ammattikeittiötä

Suomeen on syntynyt uusi ammattikeittiöalan toimija, joka jalostaa teknologiaa hyödyntäviä ratkaisuja älykkäiden keittiöiden kehittämiseen. Eskimo Finland Oy:n omistajat Peter ja Clas Fredman perustivat Fredman Groupin, jonka visio on luoda täydellinen ammattikeittiö.

Konsernin tytäryhtiöt, Fredman Professional Kitchen Oy ja Fredman Operations Oy, myyvät ja tuottavat ratkaisuja, palveluita ja tuotteita ammattikeittiöille. Eskimo-brändi jatkaa osana Fredman Operationsin toimintaa kuluttajatuotteiden kehittyvänä brändinä. Eskimo Finland Oy:n nimi on tästä päivästä eteenpäin Fredman Group Oy.

Fredman Group on suomalainen perheyritys, joka taistelee täydellisten keittiöiden ja parhaiden makujen puolesta. Jatkossa yritys toimii yhdessä laajan ammattilaisverkoston kanssa tavoitteenaan tehdä keittiöistä älykkäitä, laadukkaita, tehokkaita ja turvallisia.

Tänään Fredman Group Oy:ksi muuttuneen Eskimo Finland Oy:n myynti tilikaudella 2015 oli noin 26 miljoonaa euroa. Siitä noin 14 miljoonaa koostui ammattikeittiö- ja horeca-liiketoiminnasta ja 12 miljoonaa kuluttajaliiketoiminnasta. Konsernin 1. kesäkuuta 2016 aloittavista tytäryhtiöistä Fredman Professional Kitchen Oy keskittyy myyntiin horeca-toimialalle, etenkin ammattikeittiöasiakkaille, ja Fredman Operations Oy tuotannon, logistiikan ja konsernin hankintapalveluiden lisäksi kuluttajaliiketoimintaan Eskimo-brändillä.

– Tavoitteenamme on kasvaa ja kansainvälistyä uutta osaamista ja verkostoja yhdistämällä. Suomi tarvitsee nyt rohkeutta ja halua kasvaa. Olemme veljeni Clasin kanssa toisen polven perheyrittäjiä, ja haluamme edelleen uudistaa yritystämme, luoda uutta ja tuottaa hyötyä asiakkaillemme. Uskomme, että ammattikeittiöt kautta maailman voivat hyötyä suomalaisesta teknologiaosaamisesta, josta yrityksellämme on vuosikymmenten kokemus, Peter Fredman sanoo.

Reilu vuosi sitten Fredmanit alkoivat muuttaa yritystään perinteisestä pk-tuotantoyrityksestä palvelu- ja brändivetoiseksi yritykseksi. Strategian kärkeen nostettiin ylivoimainen asiakaskokemus. Brändiin ja digitalisoitumiseen satsaaminen ovat kuluneen vuoden aikana tuottaneet erinomaisia tuloksia.

– Perheyrityksemme tarinassa on koittanut seuraavan vaiheen aika. Uudistamme ja uudistumme jatkuvasti ajan, teknologian ja keittiöiden kehittyessä. Haluamme olla tunnettu kansainvälisesti merkittävistä ammattikeittiöiden teknologiaratkaisuista, Fredman jatkaa.

Eskimo Finland Oy:n nimi muuttuu tänään 14. huhtikuuta Fredman Group Oy:ksi ja yhtiön y-tunnus säilyy samana. Uudet tytäryhtiöt aloittavat toimintansa 1.6.2016. Asiakkaille tiedotetaan yksityiskohtaisesti uudistuksesta aiheutuvista käytännön muutoksista, kuten liikesuhteiden siirtymisestä tytäryhtiöihin.

Fredman Group on tänään avautunut myös digitaalisesti osoitteessa www.fredmangroup.com Yrityksen Twitter-tunnus on @fredmangroup Kaikkien konsernin ja sen tytäryhtiöiden henkilökuntaan kuuluvien sähköpostiosoitteet ovat jatkossa muotoa etunimi.sukunimi@fredmangroup.com

Lisätietoja: toimitusjohtaja Peter Fredman, p. 050 4011 616 tai peter.fredman@fredmangroup.com

Fredman Group synnyttää tietoa ja osaamista paremman ruoan valmistamiseen ja jalostaa teknologiaa hyödyntäviä ratkaisuja älykkäiden keittiöiden kehittämiseen. Tarjoamme alan parhaita tuotteita parhaiden makujen synnyttämiseen. Koemme olevamme osa yhtä suurta, maailmanlaajuista keittiöperhettä, joka luo parhaita makuja arkeen ja juhlaan. Unelmissamme siintää täydellinen keittiö. Strive for The Perfect Kitchen!