Job Shadow yhdistää johtajat ja tulevaisuuden tekijät – Suomalaisen työn liiton Katrin ja Matiaksen

Tämä työpäivä on taatusti erilainen ja mieleenpainuva niin Suomalaisen työn liiton toimitusjohtaja Katri Viippolalle kuin Etu-Töölön lukion toisluokkalaiselle Matias Merivirralle. Katri ja Matias ovat yksi Nuorten yrittäjyys ja talous NYTin järjestämän Job Shadow -päivän työpareista.

Päivän aikana noin 30 eri alojen johtajaa ja vaikuttajaa saa seurattavakseen nuoren tulevaisuuden tekijän. Nuoret tulevat eri puolilta Suomea tutustumaan johtajan työhön, ja jokainen heistä on sitä ennen käynyt Nuorten NYTin Vuosi yrittäjänä -oppimiskokonaisuuden omassa koulussaan tai oppilaitoksessaan.

Job Shadow -päivän tavoitteena on tarjota nuorille mahdollisuuksia innostua työelämästä, tunnistaa omia vahvuuksiaan ja oivaltaa erilaisia mahdollisuuksia. Päivään osallistuvat johtajat pääsevät puolestaan tutustumaan nuorten ajatuksiin työelämästä ja luomaan uusia kontakteja. Nuorille Job Shadow -päivä johtajan kanssa tarjoaa ainutlaatuisen työelämäkokemuksen.

Job Shadow -päivä 4.10.2023 on Katrin ja Matiaksen yhteinen työpäivä

Job Shadow on konseptina tuttu liiton toimitusjohtaja Katrille, sillä hän työskentelee Nuorten yrittäjyys ja talous NYTin hallituksessa. Katria varjostava nuori on 17-vuotias Matias, jolle Suomalaisen työn liitto ei ollut entuudestaan tuttu, mutta brändeistä Matias tunnisti muitta mutkitta Avainlipun ja Yhteiskunnallinen Yritys -merkin. Pian liiton tehtävät alkoivat kuitenkin valjeta Matiakselle, sillä hän pääsi Katrin rinnalla tutustumaan toimitusjohtajan työpäivään, sekä osallistumaan päivän ohjelmaan, kuten Yhteiskunnallinen Yritys -merkin toimikuntatyöhön, Suomi muutoksessa – Ristiriitainen kuluttaja -tutkimuksen viestintäpalaveriin, sekä liiton strategiatyön välityöpajaan. Päivä huipentui yhteiseen kokoontumiseen, jossa kaikki varjostajina toimivat nuoret ja johtajat saivat tavata toisensa rennon keskustelun ja verkostoitumisen merkeissä.

”Oli mahtavaa viettää yhteinen päivä Matiaksen kanssa. Hän on rohkea ja yrittäjähenkinen nuori, ja meillä oli useita hyviä keskusteluja. Suomalaiset työpaikat kaipaavat nuoria sankoin joukoin työelämään, koska he tuovat rohkeaa ja raikasta otetta ja työskentelevät oppivalla asenteella. Toivon, että päivä antoi Matiakselle myös uusia näkökulmia johtajan työhön”, pohtii liiton toimitusjohtaja Katri Viippola.

Myös Matiakselle päivä oli mieleinen, ja hän seurasi ja osallistui suurella mielenkiinnolla varjostettavansa tehtäviin ja palavereihin.

”Parasta päivässä on ollut tutustuminen Katriin ja liiton väkeen, sillä ensivaikutelma ja yhteishenki oli todella positiivinen. Oli myös antoisaa kuulla Digital Commerce Finlandin toiminnasta ja sen markkinoinnista sekä siitä, miten se tarjoaa valmennusta ja koulutusta verkkokaupan vasta-alkajille. Mieleenpainuvaa oli myös päästä tutustumaan Yhteiskunnallinen Yritys -merkin myöntöprosessiin. Päiväni huipentui strategiatyöpajaan, jossa pääsin lähemmin tutustumaan Suomalaisen työn liiton toimintaan, ja josta sain todella paljon uusia ja toinen toistaan arvokkaampia ja mielenkiintoisempia näkökulmia. Päivän mittaan oli myös tarjolla paljon ruokaa ja herkkuja”, Matias Merivirta kiittelee.

Kaikesta päätellen Job Shadow on erittäin toimiva konsepti tutustuttaa nuoret tulevaisuuden tekijät johtajien työhön ja myös toisinpäin. Lisätietoja Job Shadowista: https://nuortennyt.fi/kumppanuus/job-shadow/

Lisätietoja:

Katri Viippola, toimitusjohtaja, Suomalaisen työn liitto, katri.viippola@suomalainentyo.fi, p. 0400 129 500