Tikkurilan funktionaaliset drytech-tuotteet ratkaisevat monta ongelmaa

Tikkurila Oyj on tuonut markkinoille funktionaaliset Drytech-tuotteet, joiden toiminta perustuu ainutlaatuiseen mikrohuokosteknologiaan. Ne tarjoavat ammattilaisille, teollisuudelle ja kuluttajille tehokkaat ratkaisut kosteus-, home-, melu- ja asbestihaittojen torjuntaan.

Keskeistä Drytech-tuotteiden toiminnassa ovat mikrohuokosissa tapahtuvat fysikaaliset prosessit kuten veden imeytyminen ja haihtuminen. Mikrohuokoinen rakenne rikkoo nestepisaran pintajännityksen, jolloin vesi imeytyy suurelle alalle huokoista pinnoitetta. Pinnoite kuivuu ja luovuttaa kosteuden käyttötilan kuivuessa. Toimivuuden kannalta on oleellista, että tila, jossa tuotteita on käytetty, tuulettuu ja kuivuu ja kosteus pääsee haihtumaan pinnoitteesta.

Tuotteet ovat vesiohenteisia ja myös helppokäyttöisiä verrattuna rakenteellisten muutosten tekemiseen. Ne täyttävät EU:n työsuojelumääräykset, ja niistä on pitkäaikaisia kokemuksia Pohjoismaissa ja Saksassa.

GrafoTherm estää kondenssia

Kondenssinestopinnoitteen pääkäyttöalueena ovat eristämättömät metallipinnat, joilla esiintyy kondenssi- ja tippuvesiongelmia. Tuote soveltuu käytettäväksi sisällä ja myös ulkona sateelta suojassa olevilla pinnoilla. GrafoThermillä on MED-hyväksyntä, eli pinnoitetta voidaan käyttää laivojen sisätiloissa.

GrafoThermin miljoonat mikrohuokoset muodostavat monikerroksisen rakenteen, jolla on erinomainen kosteudenimukyky. Kun ympäröivät olosuhteet muuttuvat kuivemmiksi, pinnoitteen imemä kosteus haihtuu nopeasti.

BioRid suojaa homeelta

Joustavan pinnan muodostava BioRid-pinnoite on tarkoitettu kosteushaittojen poistoon ja pinnan kuivana pitämiseen. Pinnoite imee väliaikaisesti itseensä kondenssivettä, ja kun pinnan lämpötila on kastepisteen yläpuolella, kosteus haihtuu ilmaan.

Tuote soveltuu uusille ja aiemmin maalatuille sisäpinnoille, kun käsiteltyä pintaa pitää suojata homekasvustolta. Käyttökohteina ovat kellarit, pysäköintihallit, elintarviketeollisuuden tilat, varastot, karjasuojat jne. BioRid-tuotteilla ei voi korjata puutteellisesta ilmanvaihdosta tai rakenteellisista ongelmista johtuvia kosteusvaurioita.

Acoustics vaimentaa melua

Melun vaimentamisessa hyödynnetään samoja fysikaalisia ominaisuuksia kuin muissa Drytech-tuotteissa eli pinnoitekerroksen isoa pinta-alaa. Acoustics-pinnoite imee ääniaaltoja ja levittää ne mikrohuokosiin, mikä vaimentaa tehokkaasti melua ja tärinää.

Acoustics muodostaa erittäin joustavan ja kestävän pinnoitekerroksen, joka estää sekä kondenssia että liekkien leviämistä. Suositeltavat käyttökohteet ovat teräskatteet, ajoneuvojen ja rata-ajoneuvojen metallipinnat, ilmastointikanavat sekä metallipinnat tiloissa, joissa esiintyy tärinä- ja meluongelmia. Tuote soveltuu vain suojassa oleviin sisätiloihin.

AsbestGuard asbestin eristämiseen

AsbestGuard on funktionaalinen pinnoite asbestin kapselointiin ja eristämiseen silloin, kun asbestia ei voida poistaa. Tuote on tarkoitettu vain sisätiloihin asbestisementtipinnoille, asbestilla ruiskutetuille betonipinnoille, akustiikkapaneeleihin ja ilmastointikanavien eristepinnoille.

 

Lisätietoja:

Matti Kumpulainen, myyntipäällikkö, erikoistuotteet ja taustavaikuttajapalvelut, BU Finland, Tikkurila Oyj

Matkapuh. 040 705 5851, s-posti matti.kumpulainen(at)tikkurila.com

 

www.tikkurila.fi/drytech