Suomalainen peliklassikko Kimble täytti 55 vuotta!

Porilaisesta perheyrityksestä kansainväliseksi pelitaloksi kasvaneen Tactic Gamesin Kimble täyttää 55 vuotta. Kimble on koko kansan tuntema peliklassikko, joka on erottamaton osa suomalaista pelikulttuuria.

 

Kimblen tarina alkoi porilaisessa autotallissa vuonna 1967, kun Aarne Heljakka päätti alkaa valmistamaan uudenlaista lautapeliä Suomen markkinoille. Tuloksena oli Kimble, josta tulikin porilaisen perheyrityksen päätuote.

Nykypäivänä Kimble on koko kansan tuntema ja rakastama peliklassikko, joka yhä riemastuttaa pelaajia yli ikä- ja sukupolvirajojen. Porilaisesta perheyrityksestä on 55 vuoden aikana kasvanut kansainvälinen pelitalo, joka tunnetaan maailmanlaajuisesti nimellä Tactic Games Oy. Yritys tuottaa uusia lautapelejä, leluja ja kirjoja niin lapsille, perheille kuin aikuisillekin.

55-vuotiaan Kimblen kestosuosio piilee sen yksinkertaisessa mutta koukuttavassa ideassa. Niin taktikointia kuin tuuriakin vaativa peli sopii kaikenikäisille pelaajille, ja sen jännitys vie mukanaan yhä uudelleen ja uudelleen. Kimblessä pelaajat painavat kukin vuorollaan hauskasti poksahtavaa nopansekoitinta ja siirtävät pelinappuloitaan eteenpäin, tavoitteenaan saada kaikki neljä nappulaansa maaliinsa.

Nykyään Porista lähtee maailmalle miljoonia pelejä vuosittain. Suomessa kehitetyistä ja valmistetuista tuotteista tunnetuimpia ovat muun muassa Alias, Mölkky, iKNOW ja tietenkin Kimble. Porin pelitehtaalta tulee vuosittain useita kymmeniä uusia pelejä. Kimbleä valmistetaan yhä.