Suomalaisia tuotteita myyvälle thefinlandshop.fi verkkokaupalle on myönnetty Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt porvoolaiselle thefinlandshop.fi-verkkokaupan palvelukonseptille Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetusta ja Suomessa työllistävästä palvelusta.

Verkkokauppa on The Finland Shop Oy:n palvelukonsepti, jonka kautta voi ostaa suomalaisia tuotteita kuten koruja, laukkuja ja kodin piensisustusta. Uniikki ja huolella valittu valikoima koostuu vain Suomessa valmistetuista tai suunnitelluista tuotteista. Monet valmistajista ovat pienyrityksiä tai uudempia brändejä, joiden tuotteiden näkyvyyttä ja saatavuutta halutaan parantaa.

Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä. Merkin myöntämisen ensisijaisena kriteerinä palvelulle on aina se, että palvelu on tuotettu Suomessa. Lisäksi suomalaisten kustannusten osuus palvelun omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen, on oltava vähintään 50 prosenttia. Palvelu-Avainlippua hakevalla yrityksellä on myös oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin tulee sijaita Suomessa. The Finland Shopilla on lisäksi merkittävä kotimainen missio palvelukonseptin takana, joka vaikutti merkin myöntämiseen.

– The Finland Shopin tarina alkoi siitä, kun huomasimme Suomessa olevan paljon todella hienoja kotimaisia tuotteita, jotka eivät välttämättä ole suuren yleisön saatavilla ja tässä me haluamme auttaa. Itsellämme on kokemusta markkinoinnista, kansainvälisestä liiketoiminnasta ja verkkokaupasta. Thefinlandshop.fi-verkkokaupan kantavana ajatuksena on helpottaa kotimaassa valmistettujen tuotteiden löytämistä ja, että nämä laadukkaat tuotteet saavat jatkossa iloisia omistajia myös Suomen rajojen ulkopuolelta. Arvostamme kestävyyttä ja pohjoisen luonnon inspiroimia tuotteita. Meidän mielestä niistä on tehty maailman paras tuote. Avainlippu-tunnus auttaa meitä kertomaan verkkokauppamme ideasta ja viestimään kotimaisuuden merkityksestä liiketoiminnassamme, kertoo Pauliina Pölönen The Finland Shop Oy:stä.

Avainlippu-merkki tunnetaan varsin hyvin. Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan 78 prosenttia suomalaisista kuluttajista tuntee Avainlipun erittäin hyvin tai melko hyvin. Tunnettuus yrityspäättäjien keskuudessa on täydet 100 prosenttia. Suomalaisen Työn Liiton markkinointipäällikkö Reetta Mentu toteaa, että kotimaisen palvelun käyttäminen koetaan yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja arvovalintana, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.

– Kuluttajat liittävät Avainlippuun positiivisia mielikuvia kotimaisuudesta, luotettavuudesta, turvallisuudesta, vastuullisuudesta sekä työllistävyydestä. Suomalaisia tuotteita myyvä verkkokauppa on loistava palvelu, jonka avulla kotimaiset tuotteet pääsevät esille. Avainlipun kautta verkkokauppa voi viestiä tärkeistä arvoista omille asiakkailleen. 92 prosenttia Avainlippua kantavista yrityksistä sanookin, että merkki tukee tuotteiden ja palveluiden myyntiä, Reetta Mentu kertoo.

Lisätietoja
Johanna Luoma & Pauliina Pölönen, Founders, The Finland Shop Oy, 040 188 7744, johanna@thefinlandshop.com, pauliina@thefinlandshop.com
Reetta Mentu, markkinointipäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, 050 561 5030, reetta.mentu@suomalainentyo.fi

The Finland Shop Oy on 2018 perustettu verkkokauppa Suomessa valmistetuille tuotteille osoitteessa thefinlandshop.fi. The Finland Shop:lle on myönnetty Avainlippu-merkki suomalaisesta palvelusta.

Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlippua kantaa yhteensä noin 4000 tuotetta, tuoteryhmää tai palvelua.

Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Liitto hallinnoi suomalaisesta työstä kertovia merkkejä, vaikuttaa ostopäätöksiin ja haastaa työelämää uudistumaan.