Vuoden Kultasepäksi 2024 on nimetty kultaseppä Tero Hannonen

Suomen Kultaseppien Liitto ry on vuodesta 1987 alkaen nimennyt Vuoden Kultasepän. Vuoden Kultasepäksi nimetään liiton jäsen, joka tunnetaan erityisen etevänä kulta- tai hopeaseppänä ja on työskennellyt alalla vähintään viisi vuotta tai jolla on muita erityisiä ansioita kultasepänalalla.

Kultaseppä / Muotoilija AMK Tero Hannonen on valittu Vuoden Kultasepäksi 2024

Muotoilija Tero Hannonen on helsinkiläisen kultasepänalan yrityksen Au3 Design Oy:n toinen perustaja yhdessä Muotoilija Jussi Louesalmen kanssa. Tero Hannonen on valmistunut Lahden Ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutista v. 2002. Opiskelun aikana hän vietti vaihto-opiskelukauden Fachhohschule Trier:issa Idar-Obersteinissa, Saksassa.

Vuonna 2003 perustettu Au3 on vuosien varrella kasvanut pienestä pajasta näkyväksi kultasepänalan yritykseksi Teron ja Jussin määrätietoisella johdolla. Yrityksessä Tero vastaa tuotannosta. Tero tunnetaan monipuolisena sekä taitavana kultaseppänä ja muotoilijana. Hän on myös suorittanut diplomigemmologi D.G.Fin. tutkinnon. Työssään hän on analyyttinen ongelmien ratkaisija ja hänen klassisen kaunis muotokielensä näyttäytyy kelta- ja valkokullasta sekä platinasta valmistetuissa arvokoruissa. Hänen suunnittelemiaan koruja on menestynyt kilpailuissa. Muun muassa Teron ”Ornamentti” sormus valittiin Vuoden kaunein sormus -kilpailun voittajaksi vuonna 2008 ja Teron vaikuttava ”Kymi” sormus valittiin Vuoden Kaunein Sormus 2022 -kilpailun finaaliin ja on saanut ympärilleen jo tyylikkään malliston. Myös toinen sija kansainvälisessä Aqua Ambra Aquila korukilpailussa 2022 kuuluu hänen taiteellisiin ansioihinsa.

Paitsi yrittäjänä Tero on myös aktiivisesti osallistunut kultasepänalan yhteisten asioiden hoitamisessa. Hän on ansiokkaasti tehnyt työtä hallituksessa vastuutehtävissä Suomen kultaseppien liitossa, Jalometalliteollisuuden liitossa, Suomen Gemmologisessa seurassa sekä Kelloseppäliitossa hallituksen varajäsenenä.

Kuva: Julia Weckman

Lisätietoja:

Tero Hannonen
tero.hannonen@au3.fi
050 5442032

www.au3goldsmiths.com
www.au3verstas.fi

Henrik Kihlman
henrik.kihlman@kultaseppienliitto.fi
040 7751085