Tasavallan presidentti palkitsee kansainvälistyjän – haku alkanut

Team Finland -verkosto on mukana etsimässä ehdokkaita Tasavallan Presidentin kansainvälistymispalkinnon saajiksi. Palkinnon saajaksi voi ehdottaa niin kansainvälistymisen konkareita kuin tulokasyrityksiä.

Kannustaakseen suomalaisia yrityksiä maailmalle Tasavallan Presidentti palkitsee menestyneen yrityksen tai yhteisön:

  • Yritysehdokas voi olla innovatiivinen, nopeasti kasvava ja kansainvälistyvä tulokasyritys, jonka taloudellinen menestys on vasta ovella. Se voi kuitenkin olla myös jo kannuksensa ansainnut konkari, joka etenee menestyksekkäästi maailmalla.
  • Yhteisöehdokas on organisaatio, yritys tai projekti, jonka rooli kansainvälisen kilpailukyvyn edistäjänä on merkittävä.

Ehdokkaita arvioidaan niiden kansainvälisen menestyksen perusteella: kilpailukyky, kasvumahdollisuudet, riskien hallinta, yhteistyökyky, eettisyys, suomalaisen osaamisen ja työllisyyden kehittäminen sekä ulkomaisten investointien houkuttelu ja Suomen innovaatioympäristön tunnetuksi tekeminen.

Huom: yritys/yhteisö ei voi itse hakea palkinnon saajaksi, vaan toisen tahon on ilmoitettava se täyttämällä oheinen lomake 15.9.2015 mennessä.

Lopullisen valinnan palkittavista tekee Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö Team Finland -johtoryhmän ehdotuksesta.

Lisätietoja:

Viestintä- ja markkinointijohtaja Outi Torniainen, Finpro, outi.torniainen@finpro.fi
Palvelujohtaja Risto Setälä, Tekes, risto.setala@tekes.fi
Sidosryhmäpäällikkö Jukka Suokas, Finnvera, jukka.suokas@finnvera.fi
Erityisasiantuntija Peter Westerstråhle, valtioneuvoston kanslia, peter.westerstrahle@vnk.fi