Vuoden Kultaseppä 2015 on Heikki Hartikainen

Suomen Kultaseppien Liitto ry. on vuodesta 1987 vuosittain nimennyt Vuoden Kultasepän. Vuoden Kultasepäksi nimetään henkilö, joka tunnetaan etevänä kulta- tai hopeaseppänä ja on työskennellyt alalla vähintään viisi vuotta tai jolla on muita erityisiä ansioita kultasepänalalla.

Vuoden Kultasepäksi 2015 valittiin Taidekaivertajamestari Heikki Hartikainen Kuopiosta s. 1961. Heikki Hartikainen on työskennellyt Saurum Osakeyhtiön palveluksessa vuodesta 1986 ja hän vastaa tällä hetkellä Lumoava-tuotemerkin tuotekehityksestä. Lumoava-koruille on myönnetty suomalaisesta valmistuksesta kertova Avainlippu sekä suomalaisesta muotoiluosaamisesta kertova Design from Finland -merkki. Lumoava-tuotemerkin lanseerauksesta vuonna 2008 Heikki Hartikainen on alusta asti ollut mukana luomassa korubrandia yhtenä kolmesta alkuperäisestä suunnittelijasta.

– Omaa muotokieltäni voisi kuvata sanoilla käytännöllinen, puhdaslinjainen ja ajaton. Inspiraatio uuden tekemiseen noudattelee samaa kaavaa ja saatankin pyöritellä ideaa kauan ennen kuin pääsen siitä eteenpäin. Näin ollen työpöydälläni vallitsee hallittu kaaos. Mielestäni yhdistämällä selkeitä viivoja ja kaaria muodostuu hienoja muotoja ja pintoja. Käytän malleissani levytekniikkaa jos se on vain suinkin mahdollista, Hartikainen kertoo.

– Jalometalli on materiaalina arvokasta ja levytekniikka antaa mahdollisuuden suurempiin ja todella laadukkaisiin ratkaisuihin jotka muilla valmistusmenetelmillä ovat jopa mahdottomia toteuttaa. Olen saanut työskennellä kauan alalla olleiden kanssa ja heidän kokemuksensa siitä on ollut minulle hieno oppimisen paikka.

– Kiiltävät ja harjatut pinnat sekä näiden yhdistelmät ovat aina kiehtoneet minua. Pelkästään hopean väri on inspiroivaa valoineen ja varjoineen Hopean edut materiaalina tulevat juuri näin parhaiten esille. Pelkistetty ja moderni muoto on aina ajaton myös käyttäjälle!

Lisätietoja ja materiaalia:

Suomen Kultaseppien Liitto ry, p. 010 281 2280, toimisto@kultaseppienliitto.fi
Heikki Hartikainen, p. 040 304 0216, heikki.hartikainen@saurum.fi

Kuva Tatu Ahonen