Jokaiselle – vegaaniselle valmisruokasarjalle on myönnetty Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Helsingin Kalatalo Oy:n Keravan elintarviketehtaassa valmistamalle Jokaiselle -vegaaniselle valmisruokasarjalle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa valmistetusta tuotteesta.

Jokaiselle-vegaaninen valmisruokasarja lanseerattiin lokakuun 2016 lopulla. Myynti on ylittänyt selvästi odotuksemme ja tuotteita saakin jo yli 400 hyvin varustetusta ruokakaupasta halki Suomen. Tuotteissamme käytetään kotimaisia raaka-aineita mm. perunaa Pohjanmaalta, härkäpapua Oitista ja tofua Tammisaaresta ja tuotteet valmistetaan tehtaassamme Keravalla. Avainlippu oli meille luonnollinen valinta erottautua meille tärkeällä arvolla, kotimaisuudella, sanoo Jokaiselle-vegaanisen valmisruokasarjan myynnistä ja markkinoinnista vastaava johtaja Petri Hautala.

Avainlippu-merkki tunnetaan varsin hyvin. Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan 86 prosenttia suomalaisista tuntee Avainlipun erittäin hyvin tai melko hyvin. Vastaajista suurin osa (57 %) on myös sitä mieltä, että Avainlippu vaikuttaa ostopäätöksiin positiivisesti.

Suomalaisen Työn Liiton markkinointipäällikkö Reetta Mentu toteaa, että kotimaisen tuotteen hankinta koetaan yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja arvovalintana, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.

– Kuluttajat liittävät Avainlippuun positiivisia mielikuvia kotimaisuudesta, luotettavuudesta, ympäristöystävällisyydestä sekä työllistävyydestä. Avainlipun kautta yritykset voivat viestiä tärkeistä arvoista omille sidosryhmilleen, Reetta Mentu kertoo.

Jokaiselle -vegaaninen valmisruokasarja laajenee 1.2.2017 lähtien uudella vegaanisella PastaBolognese
-tuotteella. Samalla koko sarja saa tuoreen ilmeen uuden pakkausteknologian ansiosta, Hautala jatkaa.

Lisätietoja

Petri Hautala, Myyntijohtaja, Helsingin Kalatalo Oy, 050 356 8128, petri.hautala@kalatalo.com
Reetta Mentu, Markkinointipäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, 050 561 5030, reetta.mentu@suomalainentyo.fi

Helsingin Kalatalo Oy on innovatiivinen kala- ja ruoka-alan moniosaaja, jonka juuret ovat vuodessa 1926. Yhtiön tehtaalla Keravalla on FSSC 22000 sertifiointi.  Jokaiselle-vegaaninen valmisruokasarja on Helsingin Kalatalo Oy:n uutuustuote, jota myydään yli 400 ruokakaupassa. Gummerus Oy:n tytäryhtiö Gummerus Capital Oy omistaa yhtiöstä enemmistön. http://kalatalo.com/

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisesta työstä kertovia merkkejä ja verkkopalveluita. Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlippua kantaa yhteensä 3500 tuotetta, tuoteryhmää tai palvelua. www.suomalainentyo.fi