Puulonin kaikille tuotteille on myönnetty Avainlippu- ja Design from Finland -merkit osoituksena suomalaisesta osaamisesta

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Kuhmoisissa toimivan yrityksen kaikille tuotteille Avainlippu- ja Design from Finland -tunnukset osoituksena Suomessa valmistetusta ja suunnitellusta tuotteesta.

Puulon Oy valmistaa kotimaisia käsintehtyjä huonekaluja, Päijänteen rannalla, Kuhmoisissa. Huonekalut syntyvät vain parhaista, aidoista ja käsin valikoiduista materiaaleista. Suunnittelijoina toimivat muiden muassa legendaarinen Risto Halme ja lukuisasti palkittu Tapio Anttila.

Puulon Oy on toiminut jo lähes 40 vuotta ja viime vuonna yritys sai uudet omistajat. Tomas Nordström, Olli Hietajärvi ja Jaakko Järvi lähtivät jatkamaan ja kehittämään perinteikästä huonekaluvalmistajaa. Työtä tehdään intohimolla ja suurella sydämellä. Rakkaudesta alaan. Rakkaudesta materiaaliin – puuhun.

Avainlippu ja Design from Finland -merkit korostavat Puulonin suomalaista osaamista

Puulon Oy on saanut sekä Avainlippu- että Design from Finland -merkin käyttöoikeuden tuotteilleen. Avainlippu voidaan myöntää tuotteelle, joka on valmistettu Suomessa. Suomalaisten kustannusten osuus tuotteen omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Design from Finland -merkki voidaan puolestaan myöntää tuotteelle tai palvelulle, joka on muotoiltu Suomessa, ja voidaan osoittaa, että yritys on investoinut suomalaiseen muotoiluun.

– Kotimaisuus ei ole Puulonille pelkkä arvokysymys. Emme käytä kotimaisia alihankkijoita, materiaaleja tai toimijoita sen vuoksi, että ne ovat kotimaisia, vaan koska ne ovat parempia, vakuuttaa Puulon Oy:n yrittäjä, myynnistä ja markkinoinnista vastaava Tomas Nordström.

– Voimme luottaa suomalaiseen laatuun, palveluun ja toimitusaikaan. Nämä ovat ratkaisevia tekijöitä myös Puulonin menestyksessä, Nordstöm muotoilee.

Suomalaisen Työn Liiton markkinointipäällikkö Reetta Mentu toteaa, että kotimaisen tuotteen hankinta koetaan yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja arvovalintana, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia. Puulon Oy on lisäksi panostanut edelläkävijänä suomalaiseen muotoiluun ja muotoilulla on suuri rooli yrityksen kilpailutekijänä, Mentu summaa.

Lisätietoja

Tomas Nordström, Myynti ja Markkinointi, Puulon Oy, 0400 292044, tomas@puulon.fi
Reetta Mentu, Markkinointipäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, 050 561 5030, reetta.mentu@avainlippu.fi

Kuva: Puulonin yrittäjät Olli Hietajärvi, Jaakko Järvi ja Tomas Nordström (kuva: Pasi Rahikainen).

Puulon Oy on huonekaluvalmistaja Päijänteen rannalta, Kuhmoisista, joka on valmistanut kohta 40 vuotta kotimaisia käsintehtyjä desginhuonekaluja. Huonekalut tehdään aidoista, kotimaisista ja käsin valituista materiaaleista. Tuotteiden suunnittelusta vastaavat arvostetut ja palkitut suunnittelijat kuten Risto Halme ja Tapio Anttila. Lukuisien julkitilakohteiden lisäksi tuotteita on saatavilla mm. Vepsäläisen, Kodin Ykkösen sekä kotimaisia laatuhuonekaluja myyvien huonekalukauppiaiden myymälöistä. www.puulon.fi

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisesta työstä kertovia merkkejä ja verkkopalveluita, tutkii suomalaisen työn nykytilaa ja tulevaisuutta. Liitolla on yli 2800 yritys- ja yhteisöjäsentä. Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlippua kantaa yhteensä yli 3200 tuotetta, tuoteryhmää tai palvelua. www.suomalainentyo.fi