Vuoden designteko -palkinto Drop-ulkoaltaita valmistavalle Useful Stuff Oy:lle

Vuoden 2015 designteko -palkinnon saa tänä vuonna Useful Stuff Oy, joka valmistaa ergonomisia Drop-designaltaita. Suomalaisen Työn Liitto palkitsi kaarinalaisen yrityksen tänään Habitare-messujen yhteydessä. Palkinnon kriteerit ovat omaperäisyys, vastuullisuus ja design osana arkea.

Vuonna 2009 perustetun yrityksen Drop-altaat ovat suomalaisen suunnittelijan Nikolai Ruolan käsialaa. Drop-altaissa on erityisesti kiinnitetty huomiota tyylikkääseen muotoiluun ja käyttäjälähtöisyyteen. Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Drop-altaille Design from Finland -merkin.

Drop on puulämmitteinen, ulkopuolisella kamiinalla varustettu ergonominen designallas, jonka saa helposti upotettua mille tahansa terassille. Allasta voi myös käyttää upottamattomanakin oman maun mukaan paneloituna. Drop-altaaseen mahtuu samanaikaisesti jopa kahdeksan aikuista nauttimaan allaselämyksestä. Drop-altaat valmistetaan lasikuidusta eli lujitemuovista, joka on erittäin kestävää ja helposti paikattavissa.

– Tuotteen muotoilussa ilmenee jo lähes vakiintuneen muodon saaneen tuotteen ajattelu uudella, vaihtoehtoisella tavalla. Tuote tarjoaa kuluttajalle kiinnostavan vaihtoehdon, jossa ulkotiloihin sijoitettava allas voidaan integroida helposti osaksi modernia tilarakentamista, palkintoraatiin kuuluva teollisuusneuvos Kari Kallonen toteaa.

Kunniaa suomalaiselle kylpemisperinteelle

Palkintoraadin mukaan Drop-allas tarjoaa myös arjen luksusta ja vahvistaa osaltaan suomalaista kylpemisperinnettä kunniakkaasti. Puulämmitteisyys yhdistettynä altaan teknisiin ominaisuuksiin lisää käyttömukavuutta ja alentaa ylläpitokustannuksia.

– Drop-altaan skandinaavisen pelkistetty ja toisaalta käyttäjälähtöinen muotoilu ovat herättäneet huomattavaa kiinnostusta. Drop-allas mukautuu kunkin asiakkaan tarpeisiin ja lämmitysmuodonkin voi halutessa valita puukamiinan ohella kaasusta, sähköstä tai vaikkapa maalämmöstä. Uniikki upea design on Drop-altaan menestyksen kulmakivi ja todistaa sen, että ennakkoluulottomalla muotoilutyöllä voi haastaa perinteisiä toimijoita, kertoo Useful Stuff Oy:n markkinointijohtaja Anssi Kiviranta.

– Vuoden designteko -palkinnon saaminen on meille äärimmäisen mahtava kunnianosoitus ja kannustaa meitä tekemään suomalainen design tunnetuksi myös Suomen rajojen ulkopuolella, minne jo lähitulevaisuuden tähtäimemme on asetettu.

Vuoden designteko -palkinto jaettiin nyt neljättä kertaa. Aiempina vuosina tunnustuksen ovat saaneet bambukuituisia vauvanvaatteita suunnitteleva ja valmistava Beibamboo Oy (2012), korkealaatuisia ja kekseliäitä mattoja valmistava VM-Carpet (2013) ja puisia Lastu-nimisiä suojakuoria mobiililaitteille valmistava Droplet Hitech Design Oy (2014).

Palkintoraatiin kuuluivat Kari Kallosen lisäksi Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtaja Anna-Kaisa Auvinen sekä Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

USEFUL STUFF OY, FAKTALAATIKKO:

  • Vuonna 2009 perustettu Drop-ulkoaltaita valmistava yritys
  • Kotipaikka Kaarina, jossa tuotteet suunnitellaan
  • Käyttää tuotteissaan materiaalina lasikuitua, eli lujitemuovia
  • Työllistää suoraan 3 henkeä
  • Ensimmäisen 6kk:n aikana Drop-altaita on myyty lähes puolella miljoonalla eurolla
  • dropallas.fi

 

Lisätietoja:
Johanna Lahti, Brand Manager, Suomalaisen Työn Liitto, johanna.lahti@avainlippu.fi, 040 591 6143
Anssi Kiviranta, Markkinointijohtaja, Useful Stuff Oy, anssi@kiviranta.fi, 050 313 0611

Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki viestii suomalaisen, ainutlaatuisen muotoilun alkuperästä. Merkki kertoo edelläkävijäyritysten panostuksesta suomalaiseen muotoiluun osana yrityksen liiketoimintaa ja menestystä. www.suomalainentyo.fi/design-from-finland/