Korkea setaaniluku ja matalat päästöt – Uudistunut St1 Diesel plus sisältää UPM:n kotimaista uusiutuvaa dieseliä

Energiayhtiö St1 on uudistanut Premium-luokan dieselpolttonesteensä. Koko St1-verkostossa jakelussa oleva Diesel plus on ainutlaatuinen diesel-laatu, jossa yhdistyvät huippuluokan tekniset ominaisuudet ja UPM:n uusi kotimainen puupohjainen uusiutuva diesel. Markkinoiden korkein setaaniluku mahdollistaa välittömän moottorin väännön ja tehokas lisäaineistus puhdistaa ja pitää suuttimet ja palotilat puhtaina, jolloin moottori toimii tehokkaammin ja taloudellisemmin. Uudistunut Diesel plus sopii kaikkiin dieselmoottoreihin.

Diesel plussan tuotepohja perustuu kansainvälisesti kehitettyyn teknologiaan, joka parantaa huomattavasti dieselin teknisiä ja käyttöominaisuuksia. Yli 60:n setaaniluku tuo ajamiseen helppoutta ja turvallisuutta välittömän väännön ansiosta esim. maantiellä ohitustilanteissa. Diesel plussan puhtaamman palamisen, samoin kuin sen sisältämän uusiutuvan dieselin ansiosta myös autoilun päästöt alenevat.

”Yksi St1:n strategian kulmakivistä on omat Premium-luokan polttonesteet, joita kehitämme jatkuvasti suomalaisten autoilijoiden tarpeisiin. Diesel plussassa on ominaisuuksia, joita dieselautoilijat arvostavat – kuten moottorin vääntö ilman viivettä. Nyt meillä oli mahdollisuus lisätä tuotteeseemme myös UPM:n uusi korkealuokkainen metsäteollisuuden prosessitähteestä valmistettu diesel-komponentti, UPM BioVerno, joka siirtää litra litralta viisaria fossiilisen tuontienergian käytöstä kohti uusiutuvan kotimaisen energian käyttöä”, linjaa St1 Oy:n toimitusjohtaja Mika Wiljanen.

Kotimainen uusiutuva diesel-komponentti UPM:n biojalostamolta

St1 keskittyy omassa polttonestetuotannossaan jätteistä ja tähteistä valmistettavaan etanoliin. Diesel plussan kotimaisen uusiutuvan diesel-komponentin valmistaa metsäteollisuusyritys UPM pääasiassa oman selluntuotannon tähteenä syntyvästä mäntyöljystä Lappeenrannan biojalostamollaan.

”Olemme edenneet harppauksin vuonna 2008 käynnistyneestä prosessikehityksestä biojalostamon rakentamisvaiheen kautta maailman ensimmäiseksi uusiutuvan puupohjaisen dieselin valmistajaksi. On hienoa että kotimainen vähäpäästöinen UPM BioVerno on nyt suomalaisten kuluttajien tankattavana suomalaisen energiayhtiön, St1:n kautta, sanoo UPM Biopolttoaineet -liiketoiminnan johtaja, Petri Kukkonen.

Premium-luokan Diesel plus soveltuu kaikkiin dieselmoottoreihin – niin henkilöautoihin kuin raskaaseen kalustoon ja työkoneisiinkin. Hinnaltaan se ei ole kalliimpaa kuin tavallinen diesel. Uudistunutta Diesel plussaa voi tankata kaikilla St1:n jakeluasemilla ympäri Suomea.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Mika Wiljanen, St1, puh. 010 557 11
Johtaja Petri Kukkonen UPM Biopolttoaineet, puh. 02041 50336

St1
St1 on suomalainen energiayhtiö, joka toteuttaa toiminnassaan visiotaan olla johtava CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Yhtiö tutkii ja kehittää liiketaloudellisesti kannattavia, ympäristöä säästäviä energiaratkaisuja. St1:n energiapalvelut ja -tuotteet ulottuvat tuulivoimasta biojätepohjaiseen RE85-korkeaseosetanoliin. Yhtiöllä on bioetanolin tuotantolaitoksia Suomessa, jalostamo Göteborgissa sekä 1100 aseman verkosto: St1- ja Shell-asemia Suomessa ja Ruotsissa sekä St1-asemia Norjassa. St1:n pääkonttori on Helsingissä ja yhtiö työllistää yli 550 henkilöä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. www.st1.fi

UPM Biopolttoaineet
UPM aikoo merkittäväksi toimijaksi korkealaatuisissa, kehittyneissä liikenteen biopolttoaineissa. Biopolttoaineet ovat olennainen osa Biofore-strategiaa, joka yhdistää bio- ja metsäteollisuuden. Yhtiön kehittämät innovatiiviset, puupohjaiset biopolttoaineet ja niiden tuotantoteknologiat ovat osa kestävää tulevaisuutta. UPM:n biopolttoaineet ovat edelläkävijöitä laadussa, käytettävyydessä ja kestävässä kehityksessä. Ne laskevat autoilun kasvihuonekaasupäästöjä huomattavasti fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna. www.upmbiopolttoaineet.fi

UPM
UPM uudistaa bio- ja metsäteollisuutta. Rakennamme kestävää tulevaisuutta kuudella liiketoiminta-alueella: UPM Biorefining, UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Paper Asia, UPM Paper Europe and North America ja UPM Plywood. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ne ovat kierrätettäviä. Palvelemme asiakkaitamme maailmanlaajuisesti. Yhtiössämme työskentelee noin 20 000 henkilöä ja vuosittainen liikevaihtomme on noin 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi