Suomen suurin Avoimet ovet -tapahtuma ylistää maamme osaamista

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi järjestettävissä Suomen suurimmissa yhtäaikaisissa avoimissa ovissa on mukana jo yli 100 yritystä. Tervetuloa meille -viikon aikana 9.–15.10. yritykset ympäri Suomen avaavat ovensa ja näyttävät, miten seuraavaa sadan vuoden tarinaa oikein rakennetaan. Avoimiin oviin voivat osallistua kaikki yritykset Suomessa. Tervetuloa meille -viikon takana on Suomalaisen Työn Liitto.

Tervetuloa meille -viikon aikana yrityksillä ja yhteisöillä on mahdollisuus avata ovensa omille kohderyhmilleen ja esitellä toimintaansa yhteisen tempauksen alla. Viikko tarjoaa mahdollisuuden lisätä yritysten tunnettuutta ja läpinäkyvyyttä, madaltaa yleisön kynnystä löytää tiensä erilaisiin yrityksiin sekä näyttää konkreettisesti, miten Suomen seuraavaa sataa vuotta rakennetaan.

Kuluttajille ja suurelle yleisölle Tervetuloa meille -viikko toimii avaimena oman alueen tulevaisuuden näkymiin eri puolilla Suomea. Tapahtumien avulla osallistujat saavat uusia kokemuksia suomalaisesta osaamisesta ja mahdollisuuden tutustua eri aloihin ja työpaikkoihin.

– Haluamme Suomi 100 -juhlavuonna kääntää katseita suomalaiseen osaamiseen, sillä itsenäisen Suomen hyvinvointi on rakennettu nimenomaan työllä. Tervetuloa meille -viikon kautta teemme osaamistamme näkyväksi konkreettisesti, kun yritykset ja organisaatiot kautta maan avaavat ovensa yhtä aikaa, ja näyttävät, mitä kaikkea meillä osataan, kertoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

– Tervetuloa meille -viikko järjestetään ensimmäistä kertaa tänä vuonna, mutta siinä on ainekset jokavuotiseksi perinteeksi. Yritysten antama hyvä palaute ja innokkuus lähteä tapahtumaviikkoon mukaan enteilevät hyvää, kertoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

Tapahtumia laidasta laitaan, tehdaskäynneistä virtuaalimaailmaan

Tervetuloa meille -tapahtumien kirjo on laaja. Viikon aikana luvassa on muun muassa tietoiskuja, konsertteja, tehdasvierailuja ja ystävämyyntejä.

– Parhaimmillaan kävijät saavat tapahtumissa aktiivisen roolin ja tilaisuuden oppia uutta, tutustua sekä verkostoitua yritysten ja yhteisöjen kanssa. Oman yrityksen voi ilmoittaa mukaan tapahtumaan Made by Finland -kampanjasivulla, josta kuluttajat löytävät oman alueen Avoimet ovet -tapahtumat helposti. Vielä ehtii hyvin mukaan, kannustaa Suomalaisen Työn Liiton markkinointipäällikkö Reetta Mentu.

Tervetuloa meille -viikko järjestetään 9.–15.10.
Tutustu Tervetuloa meille -viikon tapahtumiin osoitteessa www.tervetuloameille.fi
Osallistu keskusteluun Twitterissä #madebyfinland ja #tervetuloameille

Luvassa on muun muassa:

  • Virtuaalitodellisuuteen tutustumista, Design Reform, Helsinki
  • Koodarin työhön tutustumista koululaisille, Barona, Helsinki
  • Seniorit surffaa, musiikkia, tanssia ja taikuutta, Kaunialan Sairaala, Kauniainen
  • Suomen kauneimpien vihkisormusten valmistusta, Olli Johan Lindroos, Pori
  • Lastenvaatteiden suunnitteluun tutustumista, Reima, Vantaa ja Tampere
  • Tietoiskuja ja laboratoriokäyntejä, Työterveyslaitos, Helsinki, Oulu, Kuopio, Tampere ja Turku
  • Legendaaristen kastelukannujen ja muiden muovituotteiden valmistusta, Plastex, Lohja
  • Avoimet harjoitukset, UMO Jazz Orchestra, Helsinki
  • Koruvalmistukseen tutustumista, Kalevala Koru, Helsinki

Lisätietoja:

Tero Lausala, toimitusjohtaja, Suomalaisen Työn Liitto, tero.lausala@suomalainentyo.fi, 050 407 2623
Reetta Mentu, markkinointipäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, reetta.mentu@suomalainentyo.fi, 050 561 5030 

Made by Finland -kampanja on Suomalaisen Työn Liiton, sen jäsenten ja yhteistyöorganisaatioiden yhteinen kampanja ja virallinen osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Kampanjassa on mukana yli 80 Suomalaisen Työn Liiton jäsenyritystä ja sen tavoitteena on lisätä ylpeyttä suomalaista monimuotoista työtä kohtaan. Made by Finland kokoaa yhteen myös suomalaisen työelämän asiantuntijat. Osana Made by Finland -kampanjaa Suomalaisen Työn Liitto, Tekes, Työelämä 2020 -hanke ja Työterveyslaitos tarkastelevat ja kehittävät yhteistyössä suomalaista työelämää ja sen vahvuuksia.