Menestyksekäs rahoituskierros suomalaiselle FRENN-miestenvaatemerkille

Vuonna 2013 Antti Laitisen ja Jarkko Kallion perustama FRENN on saanut merkittävän yksityisen rahoituksen ja suuntaa nyt kansainvälisille markkinoille. Viime vuodet auttoivat kirkastamaan brändin ytimen, ja nyt FRENNin tutkitusti eettistä, ekologista ja läpinäkyvää liiketoimintaa lähdetään viemään 150 000 €:n vauhdittamana aluksi saksankielisiin maihin. Mukana on myös ensimmäistä kertaa ammattimainen sijoitusyhtiö.

”Rahoituskierros ylitti odotuksemme. Lähdimme rakentamaan maltillista 100 000 €:n rahoitusta, mutta sijoittajien kiinnostus yllätti positiivisesti. Ammattimaisesti ja kaupallisesti toimivan vaatebrändin rakentaminen kantoi nyt hedelmää”, iloitsee toimitusjohtaja Jarkko Kallio.

Vastuullisen miestenvaatteen edelläkävijä FRENN avasi keväällä rahoituskierroksen sekä nykyisille osakkaille että potentiaalisille uusille sijoittajille kansainvälisen kasvun mahdollistamiseksi. Kierroksella sijoittajille osoitettiin, miten yritys on rakentanut laadukasta ja vastuullisesti toimivaa vaatebrändiä ja miten se asiakaslähtöisesti kehittää digitaalista, kansainvälisesti toimivaa palvelukonseptia. Keskiössä on asiakasuskollisuutta ja referral-markkinointia rakentava Frenn Club, jonka avulla luodaan vahvaa yhteisöä jatkossa myös Suomen rajojen ulkopuolelle.

Vastuullisen liiketoiminnan ja digikehittämisen ansiosta FRENN sai sijoittajakseen tällä kierroksella perhesijoitusyhtiö Vaens Oy:n, jonka portfoliossa on parikymmentä suomalaista kestävän kehityksen mukaista lifestyle- ja digiyritystä. Toinen uusi osakas on digitaaliseen myyntiin ja markkinointiin keskittyvän kansainvälisen Avidly-ketjun Suomen toimiston vetäjä ja intohimoinen palvelumuotoilun pioneeri Jesse Maula. Nykyisistä osakkaita Tommi Tervanen, Petri Talala ja Nina Paavolainen lähtivät rahoituskierrokselle mukaan. Kirjailija Miika Nousiainen jatkaa osakkaana ja toimii aktiivisena brändilähettiläänä.

”Olen seurannut FRENNin toimintaa jo monen vuoden ajan. Antin ja Jarkon pitkäjänteinen työ vastuullisen ja läpinäkyvän vaateyrityksen rakentamisessa on ollut todella vaikuttavaa ja vakuuttavaa. Sijoitusyhtiönä Vaensille on tärkeää laaja-alainen vastuullisuus ja auttaa suomalaisia yrityksiä maailmalle, joten tässä mielessä FRENN oli meille ideaalinen sijoituskohde. Olen itsekin tyytyväinen FRENNin vaatteiden käyttäjä, joten tuote on puhunut puolestaan. On suuri ilo päästä mukaan kehittämään yrityksen kasvua ja kansainvälistymistä”, kertoo Vaens Oy:n hallituksen puheenjohtaja Matias Vaajoensuu.

”On upeaa saada mukaan ammattimainen suomalainen sijoitusyhtiö, jolla on kokemusta ja näkemystä vastuullisen liiketoiminnan kehittämisestä, sekä digitaalisen myynnin ja markkinoinnin huippuosaaja. Uusien osakkaiden avulla FRENNin kestävän kehityksen ja digitaalisuuden kulma vahvistuu entisestään. Haluamme viedä maailmalle suomalaista rehellisyyttä ja luonnostaan vastuullista ajattelua, johon on helppo luottaa”, kertoo Kallio.

Lisätietoja:
Jarkko Kallio
perustaja ja toimitusjohtaja
+358 50 3412887
jarkko@frennhelsinki.com
Lue lisää

Kuvat: Eeva Suutari