Kymenlaakson Jätteen ja Parikin yhteistyö osa kiertotaloutta

Yhteistyöllä sekä avitetaan työllistymistä yhteiskuntavastuullisesti että puretaan hankalat jätekappaleet mm. huonekalut hyödyllisiksi raaka-aineiksi. Malli on osa kiertotalouden periaatetta.

Parik-säätiö upottaa toimintaansa yrityksen toiminnan sisään osaksi yrityksen prosessia. Tämä toimintamalli on ainutlaatuinen molempien toimijoiden näkökulmasta. Säätiön ympäristönhoidon toimintakokonaisuudessa luodaan jälleen uutta yhteiskunnallista hyvää. Nyt toteutetaan valmennusta yhteistyössä jätehuoltoon erikoistuneen yrityksen kanssa. Tavoitteena on luoda Keltakankaan jätekeskukselle työpaikkoja noin 10 henkilölle. Tämä Kymenlaakson Jätteen ja säätiön hanke mahdollistaa myös yhden uuden työvalmentajan palkkaamisen perustettavalle työryhmälle.

Valmennus lähtee työttömän työllistymistarpeista. Mallissa hiotaan uuden työn ja työtä vailla olevan henkilön ominaisuuksia yhteen pysyväksi tuotannoksi. Työkokemusta ja työhönvalmennusta tuotetaan oikeassa työympäristössä yrityksen osoittamia töitä tehden. Mallilla edesautetaan henkilön työelämävalmiuksia ja tuetaan siirtymistä avoimille työmarkkinoille.

Yritys on rakentanut uudet tilat ja vastaa perehdyttämisestä varsinaisiin työtehtäviin ja säätiö huolehtii päivittäisestä toiminnasta. Yrityksen tiloissa töiden tekeminen ja yrityksen työnteon johtamisjärjestelmä antaa henkilölle mahdollisuuden konkreettiseen työelämäyhteyteen ja oikeissa töissä uuden oppimiseen sekä valmentautumiseen. Henkilöillä on mahdollisuus säätiön kaikkeen tukeen ja työelämäkoulutuksiin asiakkaan tavoitteiden suuntaisesti.

Lisätietoja

Arto Havo
toimitusjohtaja
Parik – säätiö
0400 657441